De contouren van de dwarsdeelschuur die bij de Kinderboerderij in aanbouw is, tekenen zich af. (Foto's: Henk van Weert).
De contouren van de dwarsdeelschuur die bij de Kinderboerderij in aanbouw is, tekenen zich af. (Foto's: Henk van Weert). Foto:

VOLOP BOUWWERKZAAMHEDEN BIJ KINDERBOERDERIJ AAN APOLLOPAD IN BOXTEL

Contouren 'nieuwe' dwarsdeelschuur zijn zichtbaar

Naast de Kinderboerderij aan het Apollopad in Boxtel tekenen de contouren van de 'nieuwe' dwarsdeelschuur zich inmiddels af. Nieuw tussen aanhalingstekens, want voor het skelet van het bouwwerk worden gebinten gebruikt van een boerenschuur die eerst in Berlicum stond. Maar de eikenhouten balken zijn eeuwenoud en stonden eerder ook elders al op een boerenerf.

Bouwvakkers van het in restauraties en historische gebouwen gespecialiseerde aannemingsbedrijf Nico de Bont uit Vught zijn in mei begonnen met de bouw van de historische dwarsdeelschuur. Het werk is naar verwachting begin juli klaar. Dan volgt nog de afwerking en inrichting, waarvoor het stichtingsbestuur van Kinderboerderij Boxtel nog 50.000 euro bijeen moet brengen. Daarvoor is een crowdfundingsactie gestart. Het gemeentebestuur heeft 100.000 euro op tafel gelegd voor de bouw van het onderkomen dat gebruikt wordt voor opslag, maar ook voor de plaatsing van nieuwe sanitaire voorzieningen, onder meer voor mensen met een beperking.

Kinderen zijn zondag 23 juni tussen 14.00 en 16.00 uur welkom bij de Kinderboerderij om insectenhotels en zaadbommen te maken. De gratis activiteit is bedoeld om bijen een handje te helpen. Zoals bekend gaat het niet goed met deze insecten in ons land, volgens Natuurmonumenten is de afname zelfs dramatisch.

Afbeelding