Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up, Britt, Dünya & Brian?

Na een aantal weken repeteren, is het maandag 24 juni zover. Twaalf kinderen uit de Sint-Willibrordstraat en omgeving treden op in een wel heel bijzondere locatie; een leegstaande woning in hun straat. Britt van Oirschot (11), Dünya Ölçücü (9) en Brian Terbeek (17) zijn drie van de sterren die hun danskunsten tonen die voortkomen uit cultuurproject Cultural Exchange. Ze worden begeleid door dansdocenten Lotte Timmermans en Ranil van Peperstraten.

Wat een gaaf project! Hoe zijn jullie erbij gekomen je aan te melden? Britt: ,,Ik houd heel erg van dansen. Je bent lekker in beweging." Dünya: ,,Ik vind dansen ook heel leuk. En mijn vriendinnen doen mee." Brian: ,,Vorig jaar was een soortgelijk project op de Boxtelse Markt. Toen deed ik ook mee en dat beviel goed. En ik heb nu tijd genoeg om te dansen. Ik ben zojuist geslaagd voor mijn vmbo-k diploma."

Hoeveel danservaring hebben jullie? Brian: ,,Buiten het project van vorig jaar? Geen." Britt: ,,Ik danste vroeger bij Denziz en kreeg van Ranil les in streetdance." Dünya: ,,Poeh, heel veel. Ik ben begonnen met dansen toen ik drie jaar was en heb al van alles gedaan: klassiek ballet, jazzballet, musicaldans en streetdance."

Wat maakt dit project zo tof? Brian: ,,Door samen te dansen, komen kinderen uit verschillende culturen bij elkaar." Dünya: ,,Ik heb heel veel nieuwe dansbewegingen geleerd. En ik doe een dans met Barbara. Haar kende ik eerder nog niet goed en nu wel." Britt: ,,Dat vind ik ook heel leuk, nieuwe kinderen leren kennen. En we treden op in een huis. Er zijn heel veel podia waar iets gebeurt."

Wat verwacht je van het optreden? Dünya: ,,Ik denk dat het heel cool wordt. En hopelijk ook druk. We hebben zelf uitnodigingen gemaakt die we uitdelen en bij mensen uit de wijk in de bus doen. Papa en mama komen sowieso." Britt: ,,Mijn ouders en mijn oma komen ook kijken." Brian: ,,Ik denk dat half Selissen komt kijken."

FOTO LINKS: De dansers zijn klaar voor hun optreden in het leegstaande huis aan de Sint-Willibrordstraat 6. Iedereen is maandag 24 juni welkom tussen 18.00 en 19.00 uur om de talenten aan het werk te zien. (Tekst: Linda van de Wiel, foto Peter de Koning).