btr
btr Foto: eigen collectie

TS DEKKER GROSSIERT IN MEDAILLES

Taekwondoka's winnen op toernooi in Schotland

Taekwondoka's Areeb Abbas Asharaf, Linda en Corné Beekmans, Tilila Marouche en Kaj van de Meulengraaf reisden met trainer Ad Dekker en coach Aaron Dekker af naar Schotland om daar deel te nemen aan een internationaal toernooi. Zaterdag 15 juni, op de sterfdag van de grondlegger van taekwondo, sleepten de sporters negen medailles in de wacht.

Het deelnemersveld telde vechtsporters uit Amerika, Polen, Wales, Engeland, Schotland, België en Nederland. Deze eerste editie van de Gen Choi Hong Hi Memorial Cup was uitstekend georganiseerd, aldus Ad Dekker.

De sporters van zijn taekwondoschool hadden zich goed voorbereid en gingen met prijzen naar huis. Linda Beekmans won goud bij het sparren en brons in de discipline tuls. Ook Areeb Abbas Ashraf behaalde goud bij het sparren. Tilila Marouche reikte tot brons bij het sparren, net als Corné Beekmans. Kaj van de Meulengraaf werd vierde. Wat teamprijzen betreft, eindigde TS Dekker bij het sparren bovenaan. Bij tuls, breken en speciale technieken werd het team tweede.

FOTO BOVEN: De sporters van Taekwondoschool Dekker zijn klaar om in Schotland de strijd om de medailles aan te gaan. (Foto: collectie Ad Dekker).


MARVEL-ATLETEN PRESTEREN IN HENGELO

Boxtelse hardloopjeugd zesde op FBK Games

De Boxtelse atletiekvereniging Marvel bezocht 9 juni met een bus vol atleten en toeschouwers de Fanny Blankers-Koen games in Hengelo, de grootste atletiekwedstrijd van Nederland.

Naast Dafne Schippers, Churandy Martina en vele andere toppers, kwamen ook twee estafetteteams van atletiekvereniging Marvel in actie. In het Fanny Blankers-Koen Stadion liepen pupillen Michaela Vermeij, Michah Houben, Tygo Janssen en Emma Verhoeven onder het goedkeurend oog van tienduizend toeschouwers een vier keer zestig meter estafette. Zij zetten een tijd neer van 39,85 seconden.

Bij de junioren liepen Lucy Nijenhof, Meindel van der Velden, Ellen van der Meijden en Jens Hoogedoorn een vier keer tachtig in een tijd van 50,43 seconden. Beide estafetteploegen van Marvel behaalden daarmee een zesde plaats. Maar moe waren ze niet, want na afloop stonden de jeugdige Boxtelse atleten massaal in de rij voor een handtekening van Dafne, Churandy en alle andere toppers.

FOTO ONDER: Zondag 9 juni was een topdag voor de jeugd van atletiekvereniging Marvel. (Foto: Atletiekvereniging Marvel).

Gemonde

Jeu de boules bij gilde

Het gilde Sint-Joris, Catharina, Antonius & Sebastiaan organiseert zondag 23 juni voor de negentiende keer een open jeu-de-boulestoernooi bij clubaccommodatie Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde. Deelname staat open voor teams van twee personen; die kunnen zich voorafgaand aan de wedstrijd tussen 12.30 en 13.30 uur inschrijven. Deelname kost 2,50 euro.

Fietstocht Dorpstafel

Elke twee weken vertrekt op dinsdag om 09.30 uur de fietstocht van Dorpstafel Gemonde. De eerstvolgende is op 25 juni. Belangstellenden kunnen zich die dag verzamelen op het plein bij de Sint-Lambertuskerk. De afstand is ongeveer dertig kilometer lang; onderweg wordt gepauzeerd. Rond 12.00 uur is de groep terug in het dorp. Deelname is gratis.

De Rots

ZONDAG 23 JUNI

Buitenmarkt Vogelvreugd Ons Ideaal        10.00

MAANDAG 24 JUNI

Knutselen Qwiek        09.30

Biljarten        13.00

Schildersclub Oircol        13.00

Spelletjes Qwiek        13.30

Cultuurcafé        19.30

Tai Chi        19.30

DINSDAG 25 JUNI

Gym Qwiek        09.30

Dagje thuis Boxtel-Oost        09.30

Biljarten        13.00

Hobbyclub        13.00

Spelletjes Qwiek        13.30

WOENSDAG 26 JUNI

Knutselen Qwiek        09.30

Biljarten        13.00

Fotoclub        13.00

Lezing levenstestament        13.00

Spelletjes Qwiek        13.30

The Black Longhorn Countrydancers        18.30

DONDERDAG 27 JUNI

Knutselen Qwiek        09.30

Biljarten        13.00

Spelletjes Qwiek        13.30

Quilten        13.30

Funny Countrydancers        19.00

Verandercafé        19.30

Afbeelding