Afbeelding
Foto: Daisy Renders

SWINGEN OP HET STRAND VAN DE LANGSPIER

Strike up the band...

Een breed zandstrand, kabbelend water, een zonnetje en onvervalste bigbandmuziek. Hoe zomers wil je het hebben? Alle elementen zijn zaterdag 22 juni absoluut te vinden bij het strandpaviljoen van recreatieplas De Langspier in Boxtel. Alleen dat zonnetje, dat blijft een kwestie van hopen. Bigband on the Beach barst om 13.00 uur los. De toegang is gratis.

Het festival telt dit jaar zes bigbands die stuk voor stuk hun best doen om het publiek te vermaken. Swingen, lachen, genieten en misschien wel een dansje wagen, het kan zaterdagmiddag allemaal. Naast de organiserende Big Band Boxtel van de Gildenbondsharmonie kunnen bezoekers luisteren naar de eveneens plaatselijke Stripe Big Band. Bovendien spelen The Small Town Bigband uit Breda, Bigband Gorcum uit Gorinchem, Nightcats Bigband uit Eersel en Bigband Five Six O Seven uit Schaijk. De Boxtelse Red Riverband en de Bob Band uit Best zorgen voor vlotte klanken op de momenten dat de bigbands wisselen.

RITME EN IMPROVISATIE

Wat voor muziek mogen de toehoorders verwachten? De bigband beleefde zijn hoogtijdagen in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw. De tijd van de swing. Jazzy muziek met volle akkoorden en hier en daar ruimte voor improvisatie. Ritme is belangrijk. Bigbandmuziek leent zich vaak prima om op te dansen.

Liefhebbers van ronkende saxofoons, schmierende trombones en schetterende trompetten kunnen hun hart ophalen tijdens Bigband on the Beach.

FOTO ONDER: Vincent Lokin bespeelt de contrabas bij Big Band Boxtel aan oever van De Langspier. (Foto: Daisy Renders, 2018).