Afbeelding
Foto: Bas van den Biggelaar

EEN TERUG- EN VOORUITBLIK OP HET PROGRAMMA IN DE SPIEGELTENT IN KASTEELPARK

Laatste loodjes voor Bon Salon bij Stapelen

JULES HAMELEERS

Editie 2019 is al bijna ten einde. Alleen komend weekend nog zal spiegeltent Bon Salon kasteelpark Stapelen sieren. Stichting Met je Hart hield afgelopen week een activiteit voor ouderen en er was een taartenwedstrijd. Ook verwelkomde Lionsclub Dommel en Aa kinderen van wie ouders iets minder te besteden hebben. Voorzitter Bob Zijlstra: ,,Het is een doelgroep die vaak vergeten wordt."

De kinderen, die de Lionsclub uitnodigde via de Voedselbank en de Vincentiusvereniging, werden zaterdag eerst verblijd met een optreden van The Star Company in de spiegeltent. Na een kindercircus kregen de kinderen enkele workshops en als afsluiting kreeg iedereen pannenkoeken met ijs. Zijlstra. ,,Ik heb zelf kinderen. Elke maandag kunnen ze wel iets meebrengen naar school: een klein cadeautje of een mooi verhaal over wat ze dat weekend hebben gedaan. Dat mist deze groep kinderen. En nu kunnen hebben zij ook iets."

MET JE HART

Een andere bijzonder evenement was de ouderenbijeenkomst van Met je Hart. Oprichtster van de stichting Babs van Geel en burgemeester Fons Naterop bedankten de vrijwilligers en blikten terug op de uitreiking van de vrijwilligersprijs Appeltje van Oranje, onlangs door koningin Máxima. Van Geel: ,,Ik voelde me ontzettend trots op de Boxtelse vrijwilligers. De ouderen straalden echt van geluk. Het was heel goed om weer eens te beseffen wat we allemaal doen als Met je Hart."

Daarnaast hield Sophie Maas uit groep acht van de Angelaschool vrijdag een spreekbeurt over reus Jas de Keistamper. ,,Die meid had dat ontzettend leuk gedaan. De organisatie, zijzelf en de leerkrachten waren heel enthousiast", aldus mede-organisator van Bon Salon-activiteiten Wim Ketelaars van evenementenstichting Boxtel Vooruit. Voor een verrassend optreden zorgde gemengd koor Ons Genoegen, vond hij. Dit 28-koppig koor met een gemiddelde leeftijd van 82 trok zo'n 75 man publiek, waaronder veel ouderen. Ketelaars: ,,De hele tent zat vol, echt fantastisch."

VOORUITBLIK

Vandaag en morgen, donderdag 20 en vrijdag 21 juni wordt weer voorgelezen in de spiegeltent. Jeugd uit diverse kinderdagverblijven luistert naar verhalen uit het prentenboek over reus Jas de Keistamper. Vanmiddag was er een lezing door voormalig boswachter Frans Kapteijns over invasieve exoten. Dit zijn dieren of planten die door mensen op een andere plek dan hun oorspronkelijk leefgebied terechtkomen en daardoor schade aan kunnen richten. Kapteijns legde uit wat dit inhoudt en hoe ermee omgegaan moet worden. Vanavond vindt vanaf 20.00 uur speelt het muzikale trio Spaghetti Three dansbare gypsy jazz. De drie muzikanten worden afgewisseld door Distant Sun: een coverband van de Australische muziekgroep Crowded House.

DAG DER KAMPIOENEN

Morgen, vrijdag is er van 14.00 tot 16.30 uur een demonstratie- en workshopmiddag door HobbyCentrumBoxtel. Vrijwilligers van de creatieve werkplaats nemen bezoekers mee in verschillende activiteiten, zoals werken met hout, keramiek en glas-in-lood. Geïnteresseerden kunnen vervolgens aanschuiven bij diverse workshops. 's Avonds zit de spiegeltent afgeladen vol als vanaf 19.00 uur de Dag der Kampioenen wordt gehouden. Ruim tweehonderd sporters die een titel behaalden worden dan gehuldigd. Ketelaars: ,,Het programma is zo gemaakt, dat kinderen, volwassenen en mensen met een beperking elkaar constant afwisselen. Het wordt sowieso een gezellige boel."

PUBQUIZ SINT-JOSEPH

Woonstichting Sint-Joseph houdt zaterdag nog een activiteit ter ere van haar honderdjarig bestaan. Vanaf 19.30 uur vindt er een pubquiz plaats in de spiegeltent met als thema Sint-Joseph. 84 mensen zullen die avond in teams strijden om de eerste plek.

Op zondag 23 juni is er een afsluiting vanaf 10.00 uur vindt Boxtel En Route plaats, is er een openbare picknick in het park. Om 13.00 wordt de de activiteiten in spiegeltent Bon Salon, die drie weken in park Stapelen stond, officieel afgesloten. (Zie elders op deze pagina).

GROTE FOTO BOVEN: Burgemeester Fons Naterop maakt een praatje met ouderen tijdens de activiteit van stichting Met je Hart. De organisatie won onlangs de vrijwilligersprijs Appeltje van Oranje. (Foto: Peter de Koning).

KLEINE FOTO LINKSBOVEN: Sophie Maas uit groep acht van de Angelaschool hield een spreekbeurt over reus Jas de Keistamper in de spiegeltent. (Foto: Bas van den Biggelaar).

KLEINE FOTO RECHTSBOVEN: Vrouwen beoefenen yoga tijdens een les van het Boxtelse bedrijf Feelgood Yoga onder leiding van Franka van der Steen. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding
Afbeelding