De zonneboten van het BHC en JRL varen zij aan zij tijdens een wedstrijd van de Young Solar Challenge. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

BOXTELAREN VAREN MEE MET DERDE RACE YOUNG SOLAR CHALLENGE

Zonneboten presteren goed in Heusden

Niet één, maar twee Boxtelse zonneboten varen mee tijden de wedstrijden van de Young Solar Challenge; zowel van het Baanderherencollege (BHC) als van het Jacob-Roelandslyceum (JRL). De derde race vond dit weekend plaats in Heusden. En de leerlingen presteerden niet onaardig...

In het algemeen klassement staat het BHC nu zestiende; het JRL heeft zich gevestigd op een 26e plek. Het beste resultaat behaalde de Boxtelse vmbo-school op de sprint: daar werd het team van BHC gedeeld zesde. Tijdens de langeafstandsrace werden de scholieren zeventiende. Een topsnelheid wisten de leerlingen niet te behalen: de boot ging op z'n hardst 16,3 kilometer per uur, waarmee het vaartuig in het klassement eindigde op een 22e plek.

TECHNISCHE PROBLEMEN

JRL presteerde daarentegen zeer goed op topsnelheid: deze boot voer 18,2 kilometer per uur, waarmee de scholieren een gedeelde vierde plek haalden. Tijdens de lange-afstandswedstrijd had het JRL-team technische problemen: de zonneboot haalde één rondje te weinig en kwam daarmee op de 24e plek. Tijdens de sprint werden de scholieren 23e. Komend weekeinde varen de Boxtelse boten een wedstrijd in Purmerend.