Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Goede reis. Met Gods zegen...

De zondag waarop in Boxtel de Heilig Bloedprocessie door de straten trekt, is sinds decennia ook de dag dat de voertuigenzegening wordt gehouden. Vele tientallen chauffeurs van personen- én vrachtauto's reden vanaf halftwaalf via de Rozenmarijnstraat de Markt op om zich te laten besprenkelen met wijwater. Maar ook veel motorrijders sloten aan in de stoet.

De voertuigenzegening wordt jaarlijks georganiseerd door een plaatselijk comité in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland. ,,Bij deze zegening vragen wij speciaal Gods bescherming voor de vele gevaren die wij dagelijks als weggebruiker moeten trotseren. Wij mogen ons verheugen in een stijgende belangstelling voor dit gebeuren tot in de wijde omgeving van Boxtel", aldus voorzitter George Bogaerts van het organiserend comité. (Foto: Peter de Koning).


Eerbetoon aan beiaardier Mathieu Dijker

Als eerbetoon aan de overleden componist en beiaardier Mathieu Dijker is er zaterdag 22 juni vanaf 14.00 uur een themaconcert in de Sint-Petrusbasiliek. Stichting Kerkconcerten Boxtel, HKU Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort en organist/beiaardier Tommy van Doorn werken mee aan het concert op het carillon en het Smitsorgel.

Mathieu Dijker (1927-2018) was in Boxtel lang dirigent van het Maria Reginakoor en hij maakte enige tijd deel uit van het bestuur van Stichting Kerkconcerten Boxtel. Studenten en docenten van de Nederlandse Beiaardschool brengen zaterdag carilloncomposities van Dijker ten gehore. In de pastorietuin op Duinendaal wordt een luisterplaats ingericht. Hier zijn tevens programma's verkrijgbaar.

Rond 15.00 uur gaat het concert in de basiliek verder met een orgelprogramma. De organisten spelen werken van Hendrik Andriessen, Maurice Pirenne en Daan Manneke en improviseren over de naam Dijker.

Kort nieuws

Afscheid kapelaan

Geoffrey de Jong is per 1 juli benoemd tot kapelaan in de parochie Zalige Pater Eustachius van Lieshout in Beek en Donk. Hij verlaat dus de Heilig Hartparochie. Speciaal voor de gewaardeerde kapelaan is er zondag 30 juni om 09.30 uur in de Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde een afscheidsviering met gilde-eer. Na de hoogmis is er een receptie in dienstencentrum De Kloosterhof. Die begint om 10.45 uur en duurt tot 12.00 uur.