Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BEELDHOUWSTERS TONEN CREATIES

Beeldend Bosrand ten bate van Samenloop Esch

In het atelier van Tiny van der Sloot aan de Bosrand 1 in Boxtel vindt zaterdag 29 en zondag 30 juni de expositie Beeldend Bosrand plaats. De expositie is beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdens de expositie wordt met de verkoop van kleine sculpturen geld ingezameld voor de Samenloop voor Hoop die eind augustus in Esch wordt gehouden ten bate van KWF Kankerbestrijding.

De tweejaarlijkse tentoonstelling vindt voor de zevende keer plaats. Voor de sculpturen zijn diverse steensoorten gebruikt zoals serpentijn, opaal, kissi, india en speksteen. In de tuin rond de boerderij van Tiny van der Sloot en haar man Broer worden alle objecten tentoongesteld. Er zijn creaties te zien van de bewoonster zelf, maar ook van andere beeldhouwsters die wekelijks in het atelier bijeenkomen: Maria Buiting, Gerry Dolman, Irene Hazenberg, Marjan Moonen, Marian van Tongeren, Mariet van der Velden, Annie van de Ven, Geerie Versantvoort en Riek van Zandbeek.

FOTO BOVEN: Impressie van beeldhouwwerken die twee jaar geleden waren te zien tijdens de expositie Beeldend Bosrand. (Foto: Peter de Koning).


Fanfare Arnoldus eert jubilarissen

Fanfare Sint-Arnoldus uit Lennisheuvel huldigt tijdens een concert op zaterdag 29 juni de jubilarissen Antoon van der Sloot en Marinus Verhagen.

Van der Sloot is zeventig jaar lid van de muziekvereniging, Verhagen zestig jaar. Het optreden is gratis toegankelijk en begint om 19.30 uur in gemeenschapshuis Orion in Lennisheuvel. Het programma is gevarieerd en omvat musicalmuziek, pop, jazz, opera en Moravische klanken.

Liempde

Durpskwis

De Liempdse Durpskwis vindt dit jaar plaats op vrijdag 1 november. Inschrijven kan vanaf zaterdag 1 september om 00.00 uur. Dit kan door een e-mail te sturen naar e-mailadres: durpskwisliemt@gmail.com. Het dorpsspel duurt van 19.00 tot 23.00 uur, waarna rond de klok van 00.30 uur de prijsuitreiking is in café Het Wapen van Liempde.