Mozaïekspandoek inkleuren tijdens Bazaar Boxtel

Mozaïekspandoek inkleuren tijdens Bazaar Boxtel

Interreligieus Platform Boxtel is een van de organisaties die tijdens de Bazaar in park Molenwijk zondag een kraam bemant. Bezoekers wordt gevraagd mee te werken aan een kleurrijk mozaïek.

Vorig jaar september is tijdens de Vredesweek een begin gemaakt met een spandoek. Aan bezoekers van de Marokkaanse moskee werd gevraagd met blote voeten op dat doek te gaan staan en vervolgens zijn lijnen getrokken rond die voeten. Publiek op de Bazaar wordt gevraagd die voetomtrekken in te kleuren zodat een mozaïek ontstaat. Dit spandoek wordt later dit jaar voor een andere activiteit in Boxtel gebruikt, meldt woordvoerster Ria Groen van het Interreligieus Platform. ,,Wie meewerkt om de banner in te kleuren krijgt een attentie. Daarop kunnen mensen een tekst schrijven om zelf te houden of weg te geven om een bekende een hart onder de riem te steken."

HEILIGE HUISJES

Het Interreligieus Platform meldt voorts dat woensdag 26 juni de laatste keer de excursies in de serie Heilige Huisjes worden gehouden. Drie schoolklassen van de Angelaschool bezoeken afwisselend de Turkse moskee (Hoogheem), de Sint-Petrusbasiliek (Oude Kerkstraat) en de protestantse kerk (Clarissenstraat). De excursies worden al tien jaar lang gehouden in samenwerking met CultuurBox. Al honderden Boxtelse kinderen hebben zo een bezoekje gebracht aan de diverse gebedshuizen.

Boxtel

Lessen Voedselbank

Voedselbank Boxtel zoekt vrijwilligers die op basisscholen lessen willen geven, bij voorkeur gepensioneerden met een onderwijsachtergrond. De voorlichting gaat over wat de voedselbank zoal doet en hoe de organisatie te werk gaat. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via voorzitter@voedselbankboxtel.nl.