Afbeelding
Foto: Peter de Koning

KLEURIGE PROMOTIEBEELDEN VERFRAAIEN MARKTPLEIN

Lichtprojectie op Boxtelse kasseien

JULES HAMELEERS

Nieuwe klinkers, een verhoging en een andere verkeerssituatie. Er zijn veel dingen veranderd op en rondom de Boxtelse Markt. En vorige week stelde wethouder Peter van de Wiel een installatie in werking voor grote lichtprojecties die het plein iedere avond moeten verfraaien.

De zogenaamde gobo's, die afbeeldingen op de kasseien van het plein projecteren, moeten de Boxtelse Markt opfleuren. Er zijn verschillende ontwerpen beschikbaar, waarmee de gemeente belangrijke evenementen en festiviteiten kan uitlichten. Zo zijn er onder andere winterafbeeldingen en beelden van carnaval. Ook kunnen de Oranjefeesten, Beleef Boxtel en de Heilig Bloedprocessie worden uitgebeeld.

ONTHULLING

Wethouder Van de Wiel demonstreerde vorige week de afbeeldingen van de Heilig Bloedprocessie en Beleef Boxtel. De organisatie van de ommegang bezocht met zo'n dertig mensen de opening. Ook waren er twee artiesten die middeleeuwse muziek speelden. De gemeente wil met de projecties een authentieke en innovatieve bijdrage leveren aan het plein, aldus een woordvoerder. Ook moeten de afbeeldingen de sfeer verhogen en de evenementen in Boxtel promoten. De lichtprojecties zijn elke avond te bewonderen op het plein in het Boxtelse centrum.

FOTO LINKS: Onder meer de afbeelding van Beleef Boxtel werd vorige week woensdag geprojecteerd op het recent gerenoveerde plein op de Boxtelse Markt. (Foto: Peter de Koning)