Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VOLLE TERRASSEN EN BIJZONDERE WAREN TIJDENS DE ZOMERFAIR

'De sfeer was super: écht Liempds'

JULES HAMELEERS

De temperaturen sloten zondag goed aan bij de sfeer in het centrum van Liempde. Voor de tweede keer werd in de dorpskern de Zomerfair georganiseerd. Muziek, hapjes, drankjes en bijzondere marktkramen: alles was aanwezig voor een zomers gevoel.

De Liempdse zonnige markt kwam iets later op gang dan gewoonlijk. Waarschijnlijk door Vaderdag, denkt mede-organisator Claartje Zijlstra-Didde. ,,Maar om twaalf uur was het centrum bomvol."

Er waren onder andere sieraden, vintage cadeauartikelen, lederen tassen, huiden en accessoires, baby-, kinder- en dameskleding, verschillende theesoorten, houten spullen, schilderijen en delicatessen zoals noten, kaas en fruit en ijs te koop. Zijlstra-Didde: ,,We wilden bijzondere producten, niet alleen maar sokken ofzo."

GOED VERKOCHT

,,Alle standhouders waren super tevreden en hebben heel goed verkocht", zegt de Liempdse. ,,Er was één ondernemer die niet extreem veel verkocht had, maar die vond de sfeer zo leuk dat ze er sowieso volgend jaar weer bij is. Echt Liempds, noem ik dat dan."

De livemuziek werd verzorgd door hofkapel De Kromploegers en fanfare Concorida, die samen met een zangeres een repertoire van hits ten gehore bracht. ,,Er zijn mensen die voor de kraampjes komen van wie de mannen dan op het terras gaan zitten", grapt Zijlstra. ,,Met die muziek erbij werd het geheel daardoor echt fantastisch."

,,Mijn collega-vrijwilligers en ik zaten op een bepaald moment even met elkaar op het terras. Toen we om ons heen keken, zeiden we tegen elkaar: hier doen we het voor. We doen al dat werk voor SPPiLL en voor Liempde. Als je het centrum dan zo ziet, krijg je daar echt energie van."

FOTO ONDER: Een bezoeker van de Zomerfair neust tussen een van de snuisterijen die werden verkocht in het Liempdse centrum. (Foto: Peter de Koning).