Afbeelding
Foto: Peter de Koning

MARKT STROOMT VOL BIJ INTOCHT AVONDVIERDAAGSE

'Ik heb deze medaille zelf verdiend'

LINDA VAN DE WIEL

Ze zagen er vrijdag nog verrassend fris uit, de 2.200 deelnemers van de 48e avondvierdaagse in Boxtel. En dat na vier avonden stevig wandelen. Na enkele muzikale intermezzo's onderweg van Boxtel's Harmonie en het leerlingenorkest van de Gildenbondsharmonie kwamen ze bij elkaar op een bomvolle Markt. Daar werden door wethouder Herman van Wanrooij de schoolprijzen uitgereikt. Basisschool Sint-Petrus had procentueel de meeste wandelaars, gevolgd door de Angelaschool en De Vorsenpoel.

Wethouder Van Wanrooij zag het goed: ,,Wat zijn er veel mensen op de been. Ik heb het nog nooit zo druk gezien op de Markt. En mochten mensen twijfels hebben over de nieuwe fontein. Kijk maar eens naar de kinderen." In groten getale genoten zij van de waterstralen die uit het plaveisel omhoog spuiten en voor verkoeling zorgden na gedane arbeid.

HEEL VER

Ook de vijfjarige Sven van basisschool De Spelelier was van de partij: ,,Ik loop dit jaar voor de tweede keer mee", vertelde hij trots. ,,Ik ben 's ochtends wel moe hoor. Mama moet mij al de hele week 's ochtends wakker maken. Dat ik heel ver moet lopen, vind ik niet leuk, maar de medaille die ik verdiend heb wel."

Dani (7) van SBO De Maremak wilde graag een medaille verdienen. ,,Ik loop al voor de derde keer mee. Ik mag lang opblijven en veel snoepen. Ik kan het goed volhouden hoor."

De vierjarige Stef zit op de Prinses Amaliaschool en was wél een beetje moe. ,,Maar ik krijg wel veel snoepjes. En natuurlijk een mooie medaille. Die mag papa van mij dragen", zei hij verlegen.

Vriendje Lewis (ook 4) vertelde trots dat hij helemaal zelf gelopen heeft. ,,Ik heb niet in de buggy gezeten. Daarom heb ik deze medaille verdiend, kijk maar. En ik heb ook bloemen gekregen. En een vlaggetje! Dat hang ik aan mijn fiets."

Anouk - 'ik ben 9,5' - had ook veel plezier gehad tijdens de wandelvierdaagse, die zij voor de vierde keer liep. ,,En het ging ook heel goed. Ik heb geen blaren en heb gezellig gekletst met vriendinnen. Wat ik het allerleukste vind? Dat we met zijn allen bij elkaar zijn."

ACHTSTE KEER

Meindel van elf jaar liep met haar schoolgenoten van basisschool Sint-Theresia mee. ,,Het lopen met alle kinderen van school vind ik zó gezellig. We hebben een eigen Theresialied dat we voortdurend zingen", legde de Lennisheuvelse uit. ,,Daarbij is wandelen goed voor en is het leuk om te doen. Het is voor mij de achtste keer dat ik meeloop. Vorig jaar heb ik overgeslagen omdat ik toen meedeed aan Alpe d'HuZes. Nu heb ik vier keer tien kilometer gelopen. Op de Alpe d'Huez liep ik er dertien."

Richard Permentier, voorzitter van wandelsportvereniging De Keistampers, is tevreden over alweer een geslaagde editie van de avondvierdaagse. ,,Het weer is prachtig en kijk eens naar de enorm grote opkomst op de Markt. Ik denk dat de deelnemers tevreden zijn."

FOTO BOVEN: Alle kinderen die meeliepen met de avondvierdaagse ontvingen vrijdag hun medaille op de Markt.

GROTE FOTO ONDER: Basisschool Sint-Petrus leverde procentueel de meeste wandelaars en ontving uit handen van sportwethouder Herman van Wanrooij de wisselbokaal.

KLEINE FOTO ONDER: Zelfs na al dat lopen is deze jongen van de Angelaschool nog niet moe: met plezier rent hij nog even door de waterstralen van de fontein op de Markt. (Foto's: Peter de Koning).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding