Afbeelding
Foto: Ton Dupont

MEREL DUPONT EN LENNEKE SCHELLEKENS KRIJGEN STUDIEBEURS

Boxtelse hockeytalenten naar de VS

JAN HERMENS

Merel Dupont en Lenneke Schellekens (allebei 18) uit Boxtel staan aan de vooravond van een groot avontuur. De hockeysters vertrekken in augustus naar de Verenigde Staten om daar te studeren en sporten. Ze hebben via een talentenprogramma een studiebeurs gekregen.

De vriendinnen hockeyen al jaren bij MEP in Boxtel. Op dit moment bij de A1, met voor Lenneke geregeld een uitstapje naar het eerste damesteam. Merel: ,,Sport is ontzettend groot in Amerika. Daar hockeyen we bijna elke dag en er is meer aandacht voor kracht- en conditietraining. Bij de universiteitsteams speelden al veel topsporters van nu."

FILMPJES

Voor de studiebeurs moesten de meiden een uitgebreid traject doorlopen. Lenneke: ,,De organisatie KingsTalent brengt Amerikaanse collegecoaches en sporttalenten in het buitenland met elkaar in contact. Na onze aanmelding hebben we filmpjes gemaakt van onze beste momenten op het hockeyveld."

Merel vult aan: ,,Op 2 december vorig jaar was bij MEP de allereerste KingsTalent Hockey Showcase. Coaches uit de Verenigde Staten waren in Boxtel om talenten te scouten. Dat was echt een geweldige kans voor ons."

Na de eerste contacten met coaches begon het lange wachten. Bijna leek het of alle moeite voor niets was, maar hun geduld werd beloond: Merel en Lenneke mogen naar het land van de onbegrensde mogelijkheden. Niet naar dezelfde universiteit overigens. Lenneke: ,,Ik ga naar Old Dominion University, in Norfolk, Virginia." Merel: . ,,Ik studeer straks op de American University of Washington DC, niet ver van het Witte Huis. We gaan allebei op de campus wonen. Zo leren we snel andere studenten kennen."

Hun leven in de States omvat straks veel hockey, maar er is meer dan stick en bal. Studieboeken bijvoorbeeld. Lenneke: ,,Ik ga toerisme studeren. In Nederland wilde ik me richten op event-management. Die opleiding kennen ze daar niet. Toerisme sluit erbij aan." Merel stort zich op een studie communicatie. ,,Dat was ik hier ook al van plan."

Voor Amerikaanse begrippen is de afstand tussen de onderwijsinstituten niet groot; slechts 375 kilometer. ,,We komen elkaar in de competitie tegen, maar kunnen ook bij elkaar op bezoek. Onze rijbewijzen zijn geldig in de VS en het openbaar vervoer is er ook goed."

De Boxtelse talenten verwachten geen topsportcarrière na hun Amerikaanse jaren, maar denken wel een behoorlijke ontwikkeling door te maken als sporter. ,,We hopen in ieder geval dames 1 van MEP te kunnen versterken." Of er meer in zit, sluiten de vrouwen niet uit: je weet immers nooit hoe een balletje rolt.

FOTO BOVEN: Merel Dupont (links) en Lenneke Schellekens zijn goede vriendinnen. Ze hockeyen al lang samen en gaan in augustus naar de Verenigde Staten om er te sporten en te studeren. (Foto: eigen collectie).


Esch

Toverboom

Kinderdagverblijf De Toverboom houdt zondag 23 juni een open dag van 11.00 tot 16.00 uur. Mensen krijgen die dag een inzicht in de kleinschalige opvang voor kinderen tot en met vier jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen tot dertien jaar. Iedereen is welkom, De Toverboom ligt aan De Ruiting 2c in in Esch.

Bridge

Bridgeclub Boxtel

Uitslagen donderdag 13 juni

A-LIJN

Marijke Klassen/Annie v.d. Sangen        70.63

Riet v. Stuivenberg/Peter v.d. Ven        67.50

Willemien de Langen/Francie Geurts        62.29

Uitslagen dinsdag 18 juni

M. Soederhuizen/J. v. Oosterhout        68.57

Masha Kleiss/Edgar Wijnen        63.13

Ria v.d. Vorstenbosch/Henk Schilder        59.32

Bridgeclub Revanche

Uitslagen dinsdag 18 juni

A-LIJN

Henny v. Esch/Anny v.d. Ven        61.11

Frank & Henk Schalkwijk        57.92

Trix v.d. Kolk/Sandra v. Lier        55.00

B-LIJN

Riet Koenders/Gerry Wagenaars        59.90

Ted v. Doorn/Thea v. Leusden        59.79

Leo den Dekker/Herman v.d. Wetering        57.81

Bridgeclub Rembrandt

Uitslagen dinsdag 18 juni

A-LIJN

Piet Raaijmakers/Joanna Koppen        67.01

Jeanne Claassen/Lenie Weitmann        59.17

Anny v. Uden/Tineke v. Uijtert        55.21

Bridgeclub Liempde

Uitslagen donderdag 13 juni

A-LIJN

Jeanne Dieden/Frank v.d. Schans        61.88

José v.d. Laar/Gerarda v. Oirschot        55.73

Loes & Gerard v.d. Meerendonk        55.63

B-LIJN

Emmy de Jong/Ineke Smits        62.85

Anny v.d. Langenberg/Toos v.d. Leek        58.68

Annie v. Aarle/Marietje v. Overbeek        58.33

Afbeelding