Afbeelding
Foto: Hans Verberk

DOELPUNTRIJKE EERSTE HELFT BEPAALT OVERWINNING VOOR EFFICIËNTE LIEMPDENAREN

DVG keert weer terug naar derde klasse

De Liempdse voetbalclub DVG won zondag met 3-1 de promotiewedstrijd tegen het Tilburgse Gudok, waardoor zij komend seizoen in de derde klasse uitkomt. Gudok had een voorsprong op het spelen van dit soort finales omdat het in voorgaande seizoenen steeds de nacompetitie had behaald. Onder een zomers zonnetje en met veel toeschouwers langs de lijn werd het een spannende pot op neutraal terrein in Helvoirt. Achteraf bleek het een duel om des keizers baard: ook Gudok promoveerde om alle competitieplekken gevuld te krijgen...

De openingsfase beloofde veel goeds, omdat al in de vierde minuut de eerste score op het bord gezet werd. Een afstandsschot van Peter Versantvoort werd door de keeper niet goed ingeschat; zonder een echte scoringskans was het 1-0 voor DVG. Kort daarop moest sluitpost Raymon Strik handelend optreden.

VOORSPRONG

Al in de dertiende minuut kwam DVG op een riante 2-0 voorsprong. Een hoekschop, genomen door Wilco Voets, werd niet weggewerkt en via een bal op de paal mistten een paar spelers de rebound. Maar het was uiteindelijk Voets zelf die de bal het beslissende zetje gaf.

Gudok bleef niet achter en toen een Tilburgse aanvaller uit de rug van Daan Voets wegliep kon hij ongehinderd de aansluitingstreffer inkoppen. Na een kwartier spelen was de stand 2-1. De Tilburgers waren in de fase erna meer aan de bal en DVG kwam maar nauwelijks bij de goal. Dit balbezit leverde een paar kansen op, maar die werden over of naast geschoten.

Na zo'n half uur kwam Luuk van de Ven vanuit de verdediging over de linkerkant mee op. Hij soleerde, kort op de achterlijn, het zestienmetergebied in. De verdediger van Gudok liet zijn been staan en veroorzaakte hiermee een strafschop. Daan Voets miste een week eerder nog een penalty, maar hij legde nu zonder twijfel de bal op de stip en schoot DVG naar twee doelpunten verschil. De Tilburgers waren meer aan de bal, maar de Liempdenaren benutten elke kans.

RAYMOND STRIK REDT

De tweede helft was spannend: scoort Gudok weer of maakt DVG de beslissende vierde? De enige echte redding kwam van keeper Strik die in de zeventigste minuut een Tilburgse treffer voorkwam. Na zeven minuten extra tijd volgde het verlossende fluitje. De promotiewedstrijd bleek een mooi afscheid voor enkele spelers: Wilco en Daan Voets, Peter Versantvoort en Bart de Windt verlaten het team. Ook Strik neemt afscheid en gaat terug naar RKSV Boxtel.

FOTO BOVEN: De mannen van het eerste team van de Liempdse voetbalclub DVG vieren hun promotie naar de derde klasse. (Foto: Hans Verberk).


HONDERDEN SPORTERS OP DE BEEN IN SPORTPARK WAGENAARS

Vroeg opstaan voor 5x5-toernooi ODC

LINDA VAN DE WIEL

Het negende ODC vijf-tegen-vijftoernooi was zaterdag een succes. Zeventig teams speelden op acht kunstgrasveldjes in sportpark Wagenaars bijna tweehonderd duels en sloten het evenement af met een vette feestavond. De mannen- en vrouwenteams kozen vaak voor ludieke namen, zoals 'Ons talent is nog niet bekend', 'Tottenham Hutspot' en - met een knipoog naar die feestavond - 'Wij komen voor het bier'.

De voetballers van 'Het Gras van het Noorderplantsoen' legden de meeste kilometers af om mee te doen. ,,Ik heb mijn teamgenoten vanochtend op het station in 's-Hertogenbosch opgehaald", vertelde Boxtelaar Job Meijdam. ,,Ze zijn al om zeven uur in Groningen in de trein gestapt. Vroeg opstaan dus voor vijf tegen vijf!"

Job speelde vele jaren bij ODC en was zeven seizoenen actief in het eerste elftal. ,,Nu studeer ik in Groningen en heb ik me aangesloten bij studentenvoetbalvereniging De Knickerbockers. ,,We dragen een flitsend tenue van Real Madrid. Duur? Nee hoor, voor vijftien euro besteld bij webshop Ali Baba."

Quinn, Loes, Annet, Fleur, Nienke, Alina, Willeke en Lola vormden het team 'De Parels van het Zuipen' en keken vooruit naar de feestavond. ,,Na carnaval en de kermis in Liempde is dit het mooiste feest van het jaar", jubelde Lola. Willeke zei dat bijna alle meiden spelen bij hockeyclub HCL. ,,Voetbal is ook leuk hoor. Al heb ik soms het idee dat ik mijn stick vergeet."

VANAVOND DE BESTE!

Liefde voor voetbal en hockey verbindt ook Joep, Jesse, Gijs, Okke, Pim en Daan. ,,Ik speel bij JufJuf United, een zaalvoetbalclub", aldus Pim. Zijn teamgenoten hockeyen bij MEP en HCL, maar zijn ook thuis in de voetbalsport. Jesse: ,,Nou ja, we zijn vier keer laatste geworden. Vorig jaar bereikten we de verliezersronde, een hele prestatie..." De kracht van het ODC-toernooi is de verbinding van heel veel sporters in Boxtel en omgeving. Okke: ,,Heel veel leeftijdsgenoten doen mee. Op dit toernooi ken je bijna iedereen."

Tessa, Floor, Pleun, Mirthe, Guusje, Lenneke en Suze van De Broertjes deden voor de eerste keer in deze samenstelling mee. ,,We zijn goed hoor", schepten de meiden op. ,,We hebben veel spelinzicht en kunnen uitstekend overspelen. Maar scoren is nog niet gelukt." Gelukkig wordt het toernooi afgesloten met een feestavond, giechelden de meiden in koor. ,,Vanavond in de tent zijn we de beste!"

Het ODC-toernooi werd zaterdagavond afgesloten met een spetterende feestavond waaraan werd meegewerkt door de deejays ShowCees en 2nd Bass. Met 35 vrijwilligers achter de bar en in de garderobe was ook de afsluiting van 5 tegen 5 een succes. In totaal bracht ODC meer dan honderd vrijwilligers op de been.

Geert van den Berk, voorzitter van het organiserend comité, kijkt dan ook terug op een mooi weekend: ,, Het weekend is super goed verlopen. De sfeer was prima tijdens het toernooi en beide feestavonden. En zodra zaterdag de wedstrijden begonnen, hadden we mooi weer. De paar buitjes die vielen, waren goed voor de koelte op het veld."

Vrijdag 12 en zaterdag 13 juni 2020, vindt de tiende, en volgens Van den Berk speciale, editie plaats.

UITSLAGEN

Mannen: 1. Penaltykillers; 2. Rijschool eDrive; 3. Autodemontage Van Lievenoogen.

Vrouwen: 1. FC Barcarona; 2. Altèd Twiddes; 3. Ons talent is nog niet bekend.

Winnaar verliezersronde: De Listige Leeuwen.

Sportiviteitprijs mannen: AC Ober men un bloajke.

Sportiviteitprijs vrouwen: 17 met potentie.

FOTO RECHTS: Er wordt pittig geduelleerd tijdens het vijf-tegen-vijftoernooi van ODC. (Foto: Hans Verberk).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding