Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BOXTELAREN WINNEN NIPT IN 'WIELAKKER'

Ducks en Mulo zorgen voor honkbalspektakel

De honkballers van het Boxtelse Ducks kregen zondag Mulo uit Helmond op bezoek in sportpark Den Wielakker. De thuisploeg bouwde aanvankelijk een forse voorsprong op, maar moest die gaandeweg prijsgeven. In de spectaculaire slotfase werd de overwinning toch veiliggesteld: 21-20.

De Boxtelaren begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Aan slag wist Ducks in de eerste twee innings niet te scoren, waardoor Mulo punten kon maken. Tegen werper Kees van Aarle scoorden de Helmonders twee keer. In de derde inning brak Ducks door aan slag: er werden vier punten gescoord door onder meer twee-honkslagen van Bram van der Horst en Jan van der Wielen.

Vervolgens wisten de bezoekers nog punten bij elkaar te sprokkelen, maar daarna walste Ducks ruimschoots over de tegenstander heen. Door goed slagwerk en enig gebrek aan controle bij de Helmondse pitcher scoorden de Boxtelaren minimaal twee punten per inning zodat de tussenstand 14-5 bedroeg na zes innings.

DE KNOP OM

Jeroen van Nes verving Van Aarle op de heuvel en begon sterk, maar in de zevende inning ging bij de Helmondse slagploeg de knop om. Zij maakte vier punten en rook bloed. In de volgende inning brak Mulo volledig door en liet maar liefst elf punten aantekenen door Van Nes' worpen een aantal keren goed te raken. Werpers Wijnand Schriemer en Max Denteneer konden de Helmondse aanval uiteindelijk stoppen, maar Ducks moest in de achtervolging; het stond inmiddels 14-20 voor de Helmonders. De Boxtelaren gaven niet op en zetten in de negende en laatste inning Mulo flink onder druk. Nadat er zes punten waren gescoord, leverde Denteneer een honkslag af waardoor hij het winnende punt scoorde.

Uitslagen zaterdag 15 juni

Pup: Hazenkamp PH1 - Ducks PH1        13-5

Asp: Ducks AH1 - Gryphons AH3        3-18

Jun: Ducks JH1 - Gryphons JH2        7-2

Uitslag zondag 16 juni

Sen: Ducks H1 – Mulo        21-20

Programma vrijdag 21 juni

Sen: Blue Lions H2 - Ducks H2        19.30

Programma zaterdag 22 juni

Jun: Sunville Tigers JH1 - Ducks JH1        14.00

Jun: Ducks JS1 - Alphians JS2        14.00

Asp: Wizards of Boz - Ducks AH1        14.30

Jun: Alphians JS2 - Ducks JS1        16.00

Programma zondag 23 juni

Sen: Ducks DS1 - Domstad D.        11.00/13.10

Sen: Kickers H1 - Ducks H2        13.00

Sen: Ducks H1 - Maastricht H1        15.00


Twee spelers delen winst van regiomixtoernooi

Het wekelijkse regiomixtoernooi van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot kende maandag niet een, maar twee winnaars. Leo Leenders en Jo van der Heijden behaalden allebei 26 punten in drie partijen.

Kees Doevendans volgde met 22 punten. Wim van Alphen bracht het met een score van twintig tot plaats vier. Josef Pennings volgde hem op de voet met negentien punten. Jan van Vught en Els Bekers deelden met allebei dertien punten de zesde plaats.

Elke maandagmiddag vanaf 13.00 uur zijn geïnteresseerden welkom om met het toernooi mee te doen. De banen bevinden zich aan Selissenwal 25.


BOXTELSE VERENIGING START G-AFDELING

Tennisballen wegrossen bij LTV De Merletten

LINDA VAN DE WIEL

De warming-up ziet er al erg professioneel uit. Een rustige draf wordt afgewisseld met een snelle sprint. Daarna volgt een hink-stap-sprong en worden op een half veld ballen overgespeeld. De zes G-tennissers van LTV De Merletten in Boxtel staan graag op de baan om hun forehand, volley en dropshot te perfectioneren. En om een uur plezier te maken…

,,Als ik boos of verdrietig ben, ga ik graag tennissen. Ik kan er mijn energie en emoties in kwijt. Na het spelen voel ik me altijd ontspannen." In het leven van Inge Hogenboom (29) speelt tennis een belangrijke rol. Wekelijks is ze dan ook op de baan te vinden. ,,Ik vind het ook een toffe sport. Tijdens het enkelspel kan ik ballen hard wegrossen en ben ik alleen verantwoordelijk voor mijn spel. In de dubbel kun je ook hard meppen en is het belangrijk geconcentreerd te blijven, ook als je even geen bal krijgt. Wat er gebeurt als ik mijn focus verlies? Dan sla ik de bal keihard uit. Leuk voor de tegenstander, niet voor mij."

De lessen van tennisleraar Pascal de Jager (31) zijn goed volgens Inge: ,,Pascal neemt de tijd voor ons. Als het nodig is, legt hij dingen wel tien keer uit. Hij heeft veel geduld en blijft altijd rustig."

TWEEDE GROEP

Trainer Pascal werkt al enkele jaren met tennissers met een beperking. Na zijn tennisopleiding volgde hij de mbo-opleiding maatschappelijke zorg. Sinds april is hij - naast zijn reguliere trainingen bij LTV De Merletten - gestart met G-tennis. ,,Ik heb gemerkt dat muziek en sport goede uitlaatkleppen zijn voor deze doelgroep. Ik vind het heel gaaf om ze deze mogelijkheid te kunnen bieden. Vaak is vervoer een probleem, maar deze spelers wonen allemaal in de buurt en komen met de fiets."

Op dit moment telt de groep zes spelers, maar dit aantal mag van Pascal flink groeien. ,,Samen met een aantal selectiespelers kan ik maximaal twaalf tennissers per groep les geven. Als er meer aanmeldingen komen: Graag! Er komt dan een tweede groep bij."

OEFENEN

Intussen heeft het zestal volop plezier tijdens de actieve tennisles. Philippa de Jong (35) tennist nu bijna drie maanden en geniet van de groepsdynamiek. ,,Samen sporten doe ik erg graag. Ik geniet van het spel en oefen veel de forehand en de backhand. Wie ik de beste tennisser ter wereld vind? Pascal natuurlijk. Hij kan de oefeningen heel goed voordoen. En ik vind hem heel lief." Ze zou graag wedstrijden gaan spelen als ze wat langer speelt. ,,Maar eerst moet ik nog goed oefenen op mijn service."

Bas van de Nosterum (28) is al twintig jaar lid van de Boxtelse tennisvereniging. ,,Ik heb altijd privéles gehad, maar tennissen in een groep vind ik veel gezelliger. Ik heb ook veel andere sporten uitgeprobeerd: boksen, fitness, zwemmen en nog veel meer. Maar tennissen vind ik de allerleukste sport. Vooral het enkelspel, dan kan ik lekker veel rennen."

Mensen met een beperking die interesse hebben in G-tennis bij LTV De Merletten kunnen zich aanmelden voor een gratis proefles via e-mail: pascal@tennisorganisatieremidejager.nl.

FOTO ONDER: Bas van de Nosterum, Phillipa de Jong, Dennis Wennekes, Inge van de Hogenboom en Henriette van de Pas (v.l.n.r.) spelen G-tennis bij tennisvereniging De Merletten. Op de grond ligt hun trainer Pascal de Jager. (Foto: Peter de Koning).