Afbeelding
Foto: Peter de Koning

TIJDELIJKE ONTSLUITING BOXTELSE WIJKEN WORDT DEFINITIEF

Werkzaamheden op Schijndelsedijk

De tijdelijke ontsluiting van de wijken In Goede Aarde en Zonnegolven wordt definitief. Daartoe is een herinrichting noodzakelijk van het Klaverblad, de Munselse Hoeve en de Schijndelsedijk. De eerste fase van de werkzaamheden is maandag begonnen.

Het werk wordt in vier fases uitgevoerd. De eerste betreft de aanpak van de Schijndelsedijk van rotonde Oosteind tot aan het bebouwde kombord en op het deel Huygensstraat tot en met de eerste bocht. De Schijndelsedijk blijft bereikbaar voor al het verkeer, behalve in de nacht van maandag 24 juni, dinsdag 25 juni en mogelijk woensdag 26 juni. De weg is dan afgesloten. Projectleider Peter van den Oetelaar: ,,De tijdelijke ontsluiting van de wijken ligt er al lang. Het is tijd om de bouwweg nu degelijk te asfalteren en tot een volwaardige verkeersweg te maken."

De tweede fase, van maandag 17 juni tot en met vrijdag 12 juli, betreft het Klaverblad, van de aansluiting bij de Munselse Hoeve tot aan de Huygensstraat. Van den Oetelaar: ,,De werkzaamheden in fase een en twee overlappen elkaar deels. Dat geeft niet, ze zitten elkaar niet in de weg." Wijkbewoners ondervinden hinder van het werk aan de weg, want met de auto zijn woningen beperkt bereikbaar. Fase drie en vier spelen zich in juli en augustus af.

FOTO ONDER: Verkeersregelaars leiden het verkeer op de Schijndelsedijk in goede banen. (Foto: Peter de Koning).