Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Floor de Wild (18): 'Ik ben geslaagd!'

LINDA VAN DE WIEL

Met als hoogste cijfer een 9,8 slaagde Floor de Wild (18) gisteren met vlag en wimpel voor de havo. En de leerlinge van het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel was niet de enige die te horen kreeg dat het diploma in the pocket is.

,,De leerlingen die gezakt zijn, werden vandaag tussen kwart voor twee en kwart voor drie gebeld", vertelt een jubelende Floor. ,,Hoewel ik wel verwachtte dat ik geslaagd was, vond ik het wachten zó spannend. Er kwam zelfs een telefoontje in dat uur. Toen dacht ik: 'O shit'." Het telefoontje bleek voor de vader van Floor te zijn en dus kon de vlag uit in huize De Wild.

EXAMENFEEST

,,Vanavond geef ik een kleine borrel en over een paar weken geef ik een groot examenfeest", lacht Floor. Ze vervolgt: ,,Wat ik de komende tijd ga doen? Naar examenfeesten natuurlijk. Verder ga ik op vakantie en werk ik bij Het Wereldhuis. Na de zomer start ik met de opleiding verpleegkunde aan Avans Hogeschool in 's-Hertogenbosch, dus ik kan hier veel leren. Maar goh, het druppelt langzaam bij me binnen: ik ben geslaagd!"

FOTO BOVEN: Floor slaagde met vlag en wimpel voor haar havo-examen. Yes, klaar met de middelbare school, de boeken kunnen verscheurd worden! (Foto: Peter de Koning).