De leden van fanfare Sint-Willibrordus uit Esch tonen trots hun nieuwe rood-zwarte uniformen, terwijl ze over het dorpsplein marcheren. (Foto: Edwin Diependaal/Prikbord Esch).
De leden van fanfare Sint-Willibrordus uit Esch tonen trots hun nieuwe rood-zwarte uniformen, terwijl ze over het dorpsplein marcheren. (Foto: Edwin Diependaal/Prikbord Esch). Foto: Edwin Diependaal/Prikbord Esch

FANFARE SINT-WILLIBRORDUS IN HET NIEUW

Drie jaar geld inzamelen voor nieuwe uniformen

JULES HAMELEERS

Dienstenveilingen, bingo's en vele andere inzamelingsactiviteiten. Fanfare Sint-Willibrordus uit Esch deed er drie jaar over om genoeg geld in te zamelen voor de vervanging van haar dertig jaar oude uniformen. ,,Het heeft tussen de 30.000 en 40.000 euro gekost, gok ik", zegt Carlo Vlassak van het muziekgezelschap. Zaterdag werden de nieuwe pakken gepresenteerd ter ere van het zeventigjarig bestaan.

De Essche muzikanten marcheerden eerst door het dorp in hun oude uniformen. Toen ze op het dorpsplein aankwamen stonden daar hun medemuzikanten uit Liempde en Lennisheuvel al te wachten. Nadat de fanfareleden zich hadden omgekleed en in hun nieuwe pakken naar buiten kwamen, waren de reacties enthousiast. ,,Toen vielen er wel wat monden wagenwijd open. En we kregen een luid applaus", vertelt vrijwilliger Vlassak met gepaste trots.

COMMISSIES

De Esschenaar is, net als andere leden van de muziekvereniging, lovend over de uniformen- en activiteitencommissie. Die eerste werd drie jaar geleden opgericht om het kopen van de zestig nieuwe outfits te coördineren. De andere groep is verantwoordelijk voor het organiseren van de evenementen die het geld hebben opgebracht. In dorpshuis De Es konden belangstellenden en leden na afloop van de activiteit verder feesten op muziek van coverband The Red Cars.

Om het zeventigjarig bestaan verder luister bij te zetten wordt zaterdag 2 november om 20.00 uur een jubileumconcert gehouden in De Es. Het evenement is gratis te bezoeken.