PROGRAMMA KOMENDE WEEK SPIEGELTENT

Van Americanamuziek tot yoga in Bon Salon

JULES HAMELEERS

En ook deze week weer zit spiegeltent Bon Salon in kasteelpark Stapelen bomvol met allerlei activiteiten. Muzikale optredens, een spreekbeurt én leren over een nieuwe manier van boodschappen doen. Het kan allemaal.

Het voorlezen voor peuters vindt ook deze week weer doorgang: donderdag 13, vrijdag 14, maandag 17, dinsdag 18 en woensdag 19 juni komen verschillende kinderdagverblijven op bezoek in de spiegeltent. Ter ere van het zeventigjarig bestaan van de reus Jas de Keistamper worden de kleintjes voorgelezen uit een prentenboek over de gigant.

Zoals heel Boxtel weet heeft stichting Met je Hart de vrijwilligersprijs Appeltje van Oranje gewonnen. Om dit te vieren vindt donderdag 13 juni vanaf 14.00 uur een ouderenactiviteit plaats in de spiegeltent. ,,En om 16.00 uur komt de burgemeester een bezoekje brengen", aldus Wim Ketelaars van spiegeltentorganisator Boxtel Vooruit. 's Avonds vanaf 19.30 uur vindt er een presentatie plaats in het kasteelpark over een kunstproject van Matthijs Bosman, dat gaat over een nieuwe manier van boodschappen doen. Dan start ook de vrijwilligersbijeenkomst voor de wijkorganen door Meewerkend Boxtel en CountourdeTwern.

SPREEKBEURT

Vrijdag 14 juni geeft Sophie Maas uit groep acht van de Angelaschool om 13.00 uur een spreekbeurt over Jas de Keistamper. 's Avonds, vanaf 20.00 uur, speelt Encore Franse muziek. Dit kwartet covert onder andere nummers van Édith Piaf en Jacques Brel. Zaterdag 15 juni is er om 10.30 uur een hatha yogales van Franka van der Steen van Feelgood Yoga Boxtel.

Om 13.00 uur vindt er een bijzonder evenement plaats voor een speciale doelgroep: kinderen die het minder breed hebben thuis, krijgen een middag cadeau met geld dat de kinderen van basisschool De Oversteek in Liempde hebben opgehaald. Er is een circustentoonstelling, muzikale optredens, een workshop en iedereen krijgt ijs en pannenkoeken tot slot. De zaterdag wordt afgesloten door een optreden om 20.00 uur van de pas opgerichte band Traveller. Dit gezelschap speelt Americanamuziek, met covers van bijvoorbeeld The Eagles en John Mayer.

TWEEHONDERD

Zondag 16 juni komt 's ochtends om 10.00 uur een fietsclub uit Uden op de koffie en om 11.00 uur vindt er weer een hatha yogales van Feelgood Yoga Boxtel plaats. Deze keer is de workshop speciaal voor mannen. Vanaf 15.00 uur vindt er een feest plaats als afsluiting van de Heilige Bloedprocessie. Stichting Boel geeft zo'n tweehonderd vrijwilligers een programma met muziek en eten.

Het gemengd koor Ons Genoegen, waarvan de leden een gemiddelde leeftijd van 82 hebben, komt maandag 17 juni een liedje zingen. Daarnaast vindt er dan ook een presentatie plaats over hoe ouderen langer thuis kunnen wonen. Om 17.00 uur is er een barbecue voor zorgorganisatie Actiz en vanaf 19.00 uur is er een netwerkbijeenkomst voor ondernemers, georganiseerd door het centrummanagement en Rabobank.

Dinsdag 18 juni wordt 's avonds afgesloten door een bijeenkomst voor mantelzorgers. Die luisteren DJ Larsson en het Dukerskoor muzikaal op. De taartenwedstrijd Heel Boxtel Bakt, georganiseerd door KBO Boxtel, vindt plaats op woensdag 19 juni om 12.00 uur; dan komt ook het muziekgezelschap Buchestelle optreden in de spiegeltent. Deze dag wordt om 19.00 uur afgesloten door een bijeenkomst voor inwoners van de wijk Centrum-Breukelen.