Aloha! Onder een stralende zon, kwam dit koppel in Hawaiïaanse sferen aan op het gala van het Jacob-Roelandslyceum (JRL).
Aloha! Onder een stralende zon, kwam dit koppel in Hawaiïaanse sferen aan op het gala van het Jacob-Roelandslyceum (JRL). Foto: Hans van Doorn

JRL zwaait leerlingen uit met prachtig defilé

Het gros van de eindejaars zal afscheid nemen van de middelbare school waar zij een derde van hun leven bijna dagelijks naartoe gingen. Het prachtige defilé naar het Jacob-Roelandslyceum (JRL) aan de Grote Beemd voor het gala van zaterdag vormde een passend afscheid.

Weemoedig naar hun tijd op het JRL zullen de meesten nog niet terugkijken. Met de nadruk op nóg. Want als de JRL-leerlingen over een aantal jaren nog eens herinneringen ophalen, beseffen ze tegelijkertijd dat de middelbare schooltijd ontzettend belangrijk is geweest voor wie ze zijn geworden. Het zal nog moeten blijken. Zaterdag resteerde in ieder geval een memorabel eindfeest. Gelukkig hebben we de foto's nog...

De rode loper werd voor de JRL-leerlingen uitgelegd. Iedereen was gestoken in prachtige outfits.
Chique met een ruig randje is ondertussen een klassieke combinatie tijdens het JRL-gala. Zo arriveerde ook dit stel in een ronkend Amerikaans scheurijzer op de Grote Beemd.
Als je in een cabriolet aankomt, is het toch gebruikelijk om even te staan voor het publiek.
Een menigte van onder meer moeders, vaders, grootouders en familieleden keek de ogen uit. Omgekeerd waren ook de leerlingen onder de indruk van het  publiek.
Werd nou een rode loper uitgelegd voor het JRL-gala of ligt er op de Grote Beemd een nieuw rood fietspad?
Een juiste pose is essentieel om tot een originele plaat te komen. Daarover hadden deze twee heren duidelijk nagedacht.
'I've never seen you looking so lovely as you did tonight', zong Chris de Burgh in zijn klassieker The Lady In Red, op de kop af 33 jaar geleden. Deze jongedame was toen nog niet geboren, maar toepasselijk is het wel. Een koninklijke ontvangst ontbrak dan ook niet.