Afbeelding
Foto: Peter de Koning

'MOOI WEER, GEZELLIGHEID EN LEUKE WEDSTRIJDEN'

Dennis en Henriette naar NK G-tennis

LINDA VAN DE WIEL

Vorig jaar gooide een dubbele beenbreuk roet in het eten, maar dit jaar is tennisser Dennis Wennekes (35) weer present op een groot tennistoernooi: het Nederlands kampioenschap voor mensen met een beperking. En de Boxtelaar speelt niet alleen. Samen met zijn sportieve vriendin Henriette van de Pas (32) betreedt hij begin juli de baan in Hilversum.

Een lekker potje tennissen en hopen dat zijn lichaam het aankan. Dat is de grootste ambitie van Dennis voor het NK tennis voor mensen met een beperking. ,,Vorig jaar brak ik vlak vlak voor de Special Olympics mijn scheenbeen en mijn kuitbeen op vier plekken tijdens een voetbalwedstrijd. Ik heb lange tijd in onzekerheid gezeten of ik ooit nog zou kunnen tennissen. Dat ik nu weer op de baan sta tijdens een groot toernooi, maakt me erg blij."

300 WEDSTRIJDEN

Ook Henriette, naast zijn tennis- ook de levenspartner van Dennis, doet vooral mee voor de lol: ,,Mijn vriend tennist al zes jaar, ik pas twee. Ik hoop op mooi weer, gezelligheid en leuke wedstrijden. Of we winnen of verliezen vind ik niet belangrijk."

Het NK vindt op zaterdag 6 en zondag 7 juli plaats op de banen van het Tulip Tennis Center in Hilversum en wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd op initiatief van tennisbond KNLTB. Verdeeld over de categorieën dames enkel, heren enkel, dames dubbel, heren dubbel en mixdubbel worden tijdens dit weekend ongeveer driehonderd wedstrijden gespeeld. Alle G-tennissers, ongeacht hun niveau, mogen meedoen. Het toernooi vindt eens per twee jaar plaats.

BUDDY

Het onderlinge niveauverschil is voor het koppel geen probleem. Dennis: ,,Ik speel natuurlijk al langer, maar door mijn blessure heb ik lange tijd niet kunnen tennissen en ben tevens nog niet op mijn oude niveau. Hierdoor kan Henriette dit keer samen met mij tennissen."

Hij vervolgt: ,,We spelen waarschijnlijk op niveau vijf. Binnen het reguliere tennis speelt een beginneling op het negende en een topspeler vanzelfsprekend op het eerste niveau. Maar binnen G-tennis is dit andersom. Tennissers in de klasse één tot en met vier spelen zelfs met een buddy. Deze ondersteuner zorgt ervoor dat de bal in het spel blijft zodat de rally's langer duren. Maar diegene mag niet scoren."

GEMENE DROPSHOT

Het koppel geeft dus geen ondersteuning nodig. ,,We tennissen ook twee keer per week, één keer in Eindhoven en sinds kort eens per week bij LTV De Merletten", aldus Henriette. ,,We trainen veel op techniek. Ik heb een goede forehand en een dubbelhandige backhand."

Dennis slaat een gemene dropshot: ,,Ik sla dat soort ballen vlak over het net met veel topspin. Mijn forehand is ook sterk en de laatste weken train ik veel op mijn backhand. Hij is nog nooit zó goed geweest als nu" waarschuwt de linkshandige tennisser zijn tegenstanders alvast.

Een beetje angstig om op de baan te staan, is hij nog wel door de fikse blessure van vorig jaar. ,,Als ik op de baseline sta en iemand speelt een korte bal, dan moet ik daarop rennen. Die sprint trekken vind ik prima, enger is het om plots stil te staan. Maar ik kan tenminste weer tennissen!"

FOTO BOVEN: Dennis Wennekes brak vorig jaar op twee plekken zijn been waardoor hij het Nederlands kampioenschap vorig jaar misliep. Maar samen met zijn vriendin Henriette is het koppel klaar voor het naderende NK: met gemene dropshots, sterke forehands en de dubbelhandige backhand van Henriette gaat het tweetal hun tegenstanders te lijf. (Foto: Peter de Koning).

Regio

Wandeltherapie

Tijdens Café Brein van maandag 17 juni neemt therapeute Nicolette Slot de bezoekers mee in de buitenlucht voor oefeningen op het gebied van wandelen, bewegingen en ademhaling. Iedereen met niet aangeboren hersenletsel of familie daarvan is van 19.30 tot 21.30 uur welkom in zorghoeve 't Binnenveld aan de Boxtelseweg 5 in Schijndel. Toegang is gratis.

Essche Fietsdag

Ons Café aan de Leunisdijk is de nieuwe startplaats van de Essche Fietsdag. Die wordt dit jaar op zondag 23 juni gehouden. Starten kan tussen 08.00 en 13.00 uur. Inschrijfkosten bedragen vier euro en komen ten goede aan Samenloop voor Hoop. Kinderen tot twaalf jaar doen gratis mee. Inschrijven via telefoonnummer 06-13 69 86 05 of www.eschweb.nl/esschefietsdag.

KenEschQuiz 3.0

Het is nog mogelijk om teams in te schrijven voor de derde KenEschQuiz. Deze is vrijdag 21 juni. De prijsuitreiking is een dag later; zaterdag 22 juni. De organisatie van de dorpsquiz is in handen van blaaskapel De Knoestjes. Opgeven kan via e-mail: keneschquiz@knoestjes.nl.

Bijenlezing

Wim van der Leest uit Gemonde deelt woensdag 19 juni zijn kennis over bijen met bezoekers van de Dorpstafel. De lezing in 't Schufke achter café/zaal De Schuif in Gemonde start om 11.00 uur. Toegang is gratis.

Liempdse Durpskwis

De Liempdse Durpskwis is dit jaar op vrijdag 1 november. Het dorpsspel duurt van 19.00 tot 23.00 uur, waarna rond 00.30 uur de prijsuitreiking is in café Het Wapen van Liempde. Inschrijven kan vanaf zaterdag 1 september om 00.00 uur.