Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Jubilarissen werken mee aan eigen concert

Antoon van der Sloot is inmiddels al zeventig jaar lid. En zijn medemuzikant Marinus Verhagen kwam er zestig jaar geleden bij. Fanfare Sint-Arnoldus uit Lennisheuvel huldigt met een speciaal concert op zaterdag 29 juni de twee jubilarissen. Want het optreden kent een bijzondere twist...

Dat het optreden er voor hen komt, is geen geheim. Van der Sloot en Verhagen werkten namelijk samen mee aan de muzikale voorstelling in gemeenschapshuis Orion in Lennisheuvel.

Door hun inbreng is een zeer divers programma ingestudeerd dat varieert van musicalmuziek, pop en jazz tot aan Moravische klanken. Nummers als de mars Orion maar ook Concerto d'Amore van Jacob de Haan (met invloeden van barok, pop en jazz) klinken.

Ook enkele liederen uit de Amerikaanse musical West Side Story van Leonard Bernstein worden opgevoerd. En de Duitse componist Kurt Noack komt aan bod met de Heinzelmannchens Wachtparade, een muziekstuk dat vooral door muziekkorpsen van het Duitse leger wordt gespeeld. In het verre verleden is het nummer ook al eens door fanfare Sint-Arnoldus ten gehore gebracht.

TSJECHISCHE BLAASKAPEL

Bekend bij de liefhebbers, maar minder bij het grote publiek, is de compositie Borsicka Polkavan van Josef Repa, vaak in Boxtel uitgevoerd door de Tsjechische blaaskapel Moravanka onder leiding van Jan Slabak.

Luciano Pavarotti daarentegen, is bij meer mensen bekend. Zij zullen aan de operazanger herinnerd worden door de klanken van Caro Mio Ben van de Italiaanse componist Guiseppe Giordani.

Tausend süsse junge Mädchen van de componist Karel Vacek is de afsluiter. De melodie kreeg vooral bekendheid door optredens van Ernst Mosch und seine Orginal Egerländer Musikanten. Zowel Van der Sloot als Verhagen zijn na afloop van het concert aanwezig om het glas te heffen op hun jubilea. Het evenement is gratis toegankelijk en begint om 19.30 uur. De zaal gaat open om 19.00 uur.


Esch fietst ook voor Samenloop

Net als diverse andere activiteiten in het dorp, gaan ook de opbrengsten van de Essche Fietsdag op zondag 23 juni naar Samenloop voor Hoop. Dat wandelevenement zamelt op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september geld in voor KWF Kankerbestrijding.

Alle deelnemers aan de Essche Fietsdag betalen vier euro per persoon inschrijfgeld. Tijdens de 31e editie kunnen fietsers routes van veertig, zeventig of honderd kilometer afleggen.

De kortste afstand voert naar Nieuwkuijk, Cromvoirt en via de IJzeren Man terug naar Esch. De middellange route gaat ook via Nieuwkuijk, maar loopt tevens over Empel, Den Dungen, Middelrode en Sint-Michielsgestel. En mensen die honderd kilometer gaan fietsen, komen via Ammerzoden uit in Empel, komen vervolgens door Gewande, krijgen de Kruisstraat te zien en gaan uiteindelijk via Middelrode terug richting Esch.

Starttijden zijn respectievelijk om 09.00 en 13.00, 08.00 en 12.00 en 08.00 en 10.30 uur bij Ons Café. Kinderen tot en met twaalf jaar doen gratis mee. Meer informatie via telefoonnummer 06-13 69 86 05 of www.eschweb.nl/esschefietsdag

FOTO ONDER: De Essche Fietsdag trekt jaarlijks honderden deelnemers, waardoor er veel geld voor KWF kan worden opgehaald. Zo deden er in 2017 nog 350 fietsfanaten mee. (Foto: Gerard Schalkx).