Afbeelding
Foto: Hans Verberk

RKSV BOXTEL HUISVEST KNVB VOETBALTOERNOOI VOOR VIRTUOZEN

Talent overspoelt sportpark Munsel

COEN VERBEEK

Uit het hele land kwamen ze op de pinksterdagen naar Boxtel: jonge sporters. RKSV Boxtel organiseerde gedurende twee dagen de finaleronde van het KNVB Voetbaltalententoernooi. Zondag kwamen de meisjes onder zeventien aan bod; maandag de jongens onder elf.

39 teams meldden zich gedurende de tweedaagse. Ploegen uit onder meer het Friese Stiens, Emmen, Doetinchem, Meppel, Maastricht, Zoetermeer, Etten-Leur, Hoorn, Heerlen, Middelburg, Leeuwarden, Bolsward en Heiloo waren er. Uit alle windstreken zette men koers naar het lokale sportpark. En natuurlijk waren er plaatselijke vertegenwoordigende teams van Boxtel en ODC.

Strijd om de titels en veel sportplezier vormden de basisingrediënten van het grote toernooi. Het evenement werd steeds geopend met een mooie ceremonie. De organisatie had de touwtjes stevig in handen.

ACHTSTE

Heel veel wedstrijden kregen hun beslag. De deelnemers genoten. De meisjes onder zeventien beleefden zondag een prachtig gebeuren, dat vooral heel sportief verliep. Het is bijzonder om te zien of er zich bij de meisjes talent aandient. Het vrouwenvoetbal zal immers – met het wereldkampioenschap dat nu in Frankrijk wordt gehouden – alleen maar stijgen in populariteit. De meisjesvoetbalgeleding is, ook bij de club uit Munsel, zeer goed georganiseerd en groeiend in ledenaantal.

De zestienjarige vmbo-scholiere Renske van der Steen die bij de meisjes van Boxtel meedeed, had er lol in. Weliswaar verloren ze de eerste wedstrijd tegen BDE uit Emmen met 3-0, maar dat mocht de pret niet drukken. ,,Deelnemen aan een toernooi is altijd leuk. Je speelt meerdere wedstrijden. We hebben een jong, maar vooral leuk team met veel vriendinnen." In de competitie werd de ploeg verdienstelijk achtste. ,,Nu is het met zo'n weer ook lekker voetballen", zegt ze enthousiast.

De sportiviteitsprijs ging naar Alcides uit Assen. Winnaar in categorie 1 werd voetbalvereniging Kadoelen uit Amsterdam. In een ijzingwekkend spannende finale wonnen de hoofdstedelingen van het prima voetballende Stiens uit Friesland met 1-0 door een openingsdoelpunt na elf seconden.

Maandag was het de beurt aan de jongens onder elf jaar. Het was razend druk op Sportpark Munsel. Driehonderd voetballers en heel veel ouders en grootouders waren naar Boxtel getogen om naar de bijzonder talentvolle pupillen te komen kijken. Ook Boxtel en ODC waren er met een ploeg.

Het fanatisme bij de jonge voetballers was opvallend. Soms werd er op het scherpst van de snede gestreden. Vierentwintig ploegen gaven acte de présence. De sportiviteitsprijs ging naar DIA uit Teteringen nabij Breda. De ploeg onder leiding van Feyenoord-trainer Jean-Paul van Gastel liet prima zien wat fairplay is. ,,Het is hier een geweldig toernooi", prees Van Gastel de organisatie. RKSV Boxtel heeft inderdaad laten zien de organisatie van een groot evenement aan te kunnen. Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus is de vereniging weer gastheer van een voorronde van het Voetbaltalententoernooi 2019-2020.

FOTO BOVEN: Jolijn Toemen, die bij RKSV Boxtel bij MO17 én in het KNVB regioteam speelt, haalt de bal met een omhaal weg. (Foto: Hans Verberk).

Uitslagen zondag 9 juni

MEISJES ONDER ZEVENTIEN

Categorie 1: 1. Kadoelen, Amsterdam; 2. S.C. Stiens; 3. Always Forward, Hoorn; 4. BDE, Emmen.

Categorie 2: 1. Alcipel, Meppel (ook winnaar van de sportiviteitsprijs); 2. Die Haeghe, Den Haag; 3. DZC '68, Doetinchem; 4. Festillent, Zeeland (Noord-Brabant).

Categorie 3: 1. CWO, Vlaardingen; 2. Unitas '30, Etten-Leur; 3. Groene Ster, Heerlen; 4. RKSV Boxtel.

Categorie 4: 1. Blauw Geel '38, Veghel; 2. FC Zoetermeer; 3. Zeelandia, Middelburg

Uitslagen maandag 10 juni

JONGENS ONDER ELF

Categorie 1: 1. SV Teuge; 2. ASC Waterwijk, Almere; 3. RKSV Driel; 4. KMD, Wateringen; 5. De Betrokken Spartaan, Rotterdam; 6. Bolsward; 7. GRC '14, Giessen; 8. Kethel Spaland, Schiedam.

Categorie 2: 1. The Foresters, Heiloo; 2. DIA, Teteringen; 3. Woenselse Boys, Eindhoven; 4. FVC, Leeuwarden; 5. Always Forward 1, Hoorn; 6. VV Bavel; 7. DAW, Schaijk; 8. Zwart Wit '63, Harderwijk.

Categorie 3: 1. Always Forward 2, Hoorn; 2. OVCS, Sittard; 3. Blauw Wit '34, Leeuwarden; 4. De Ster, Den Haag.

Categorie 4: 1. VV Honselersdijk; 2. ODC, Boxtel; 3. RKSV Boxtel; 4. VV Reuver.