Afbeelding
Foto:

What's Up, Joann & Janice?

Oude boeken, spelletjes, poppen en blokken verkopen op de Geitjesmarkt, springen op de luchtkussens, schminken en mooie prijzen winnen bij de bingo. Tijdens de Geitenweidag in de wijk Selissenwal was er van alles te beleven voor jong én oud. Joann (11) en haar zusje Janice (7) van Griensven hadden de dag van hun leven.

Het ziet er gezellig uit hier. Zijn jullie hier al de hele dag? Joann: ,,Jazeker, we komen hier heel vaak en vandaag is het extra leuk met al deze activiteiten. Onze vader is hier vrijwilliger en hij neemt ons vaak mee om met de dieren te helpen." Janice: ,,Ik vind vooral het paard heel erg lief, maar eigenlijk zijn alle dieren leuk. En vandaag zijn er allemaal spelletjes. Keigezellig."

Hebben jullie ook spulletjes verkocht op de rommelmarkt? Janice: ,,We hebben onze oude barbies, knuffels en wat boeken verkocht. En het babyspeelgoed, we zijn écht te groot voor zo'n mobile boven de box." Joann: ,,We wilden meer dan zeventien euro verdienen. Dat is ook wel gelukt, alleen hebben we zelf ook weer nieuwe knuffels en spelletjes gekocht. Dus we hebben alweer wat uitgegeven..." Janice: ,,Dat is natuurlijk wel een beetje zonde, maar er waren dingen bij die we eigenlijk al heel lang wilden hebben."

Er is nog van alles te doen vandaag, wat staat er nog op jullie programma? Joann: ,,Ik doe straks mee aan de bingo, ik hoop dat ik wat ga winnen! Mijn zusje mag nog niet meedoen, maar misschien win ik wel iets wat we allebei leuk vinden. Dan kunnen we daar samen mee doen." Janice: ,,Ik ga nog veel spelen en natuurlijk lekkere dingetjes eten. Maar het allerleukst vind ik de springkussens, die zouden hier altijd wel mogen staan."

Jullie vertelden al dat jullie hier vaak komen. Zijn er vandaag veel bekenden en vriendjes van jullie? Joann: ,,We wonen hier in de buurt en onze school staat zelfs naast de Geitenwei. Vandaag zijn er veel vrienden van ons, dus dat is erg gezellig. Het is een heel leuke wijk en er wordt veel georganiseerd." Janice: ,,We wonen hier heel fijn en hebben veel vriendinnen." Lachend: ,,Zijn we klaar? Ik wil eigenlijk weer gaan springen." (Tekst en foto: Mariëlle Wijffelaars).