Afbeelding
Foto: Peter de Koning

PARK LIVE MET LOKAAL TALENT IN CONCORDIAPARK

Festival als cadeau voor Liempde

,,Het is een vervolg van Live in Liempde: de twee evenementen horen bij elkaar", zegt mede-organisator Trees van Nunen. Collega Arjan Terlouw vult aan: ,,We hebben gewoon een regulier programma met Live in Liempde: op vier locaties zijn optredens. En op het einde komt iedereen altijd bij elkaar."

Vanwege het lustrum echter, moest er iets speciaals komen. Een soort feestelijk cadeautje aan het dorp waarbij alle inwoners zijn uitgenodigd. Dat werd Park Live, licht Terlouw toe. ,,We zorgen voor een foodtruck, voor wat te eten, te drinken en muziek."

SCHRIJFBLOKJE

Ook Marc Cleutjens, die dit jaar als 'gastbestuurder' is gevraagd om de lustrumeditie mee te organiseren, is benieuwd hoe het gaat lopen. Alhoewel hij als bestuurslid bij Podium Boxtel en mede-organisator van de Bokselse Kwis al de nodige ervaring heeft in het opzetten van lokale evenementen. Hij schreef namens deze krant al regelmatig over Live in Liempde. ,,Maar nu is het wel leuk om weer eens zonder schrijfblok rond te lopen. Hoewel ik denk dat ik die toch meeneem, al is het alleen voor onze eigen Facebookpagina", zegt hij lachend.

LOKALE NAMEN

Circa driehonderd mensen volgen het reguliere programma van Live in Liempde, dat tussen 12.00 en 17.00 uur uur plaatsvindt. Daarna sluit deze groep aan bij Park Live. Dat feest is ondertussen al een paar uurtjes onderweg: rond 15.00 uur is het eerste optreden. De Boxtelse band VanBakkus, deejay Mr. Diabetix uit 's-Hertogenbosch en het akoestische popduo Pim Lavaleije (lokaal bekend als Judas tijdens de uitvoering van Jesus Christ Superstar) en Lisa van Nunen. Terlouw: ,,Normaal zoeken we met Live in Liempde mooie namen die van buiten onze regio komen, voor Park Live komen juist de lokale artiesten."

SPONSOR

Tijdens Live in Liempde worden dit jaar optredens verzorgd in de brandweerkazerne aan de Oude Postbaan, de bakkerij van de familie Van Eijndhoven aan de Barrierweg, de tuin van Salix Tuinen aan de Roderweg en de woning van de familie De Greef aan de Eikendaal. Allemaal dicht bij elkaar. Van Nunen: ,,Het leuke is: bakkerij Van Eijndhoven is al vijf jaar onze sponsor. Jos van Eijndhoven trekt op de dag zelf dan ook allerlei lekkere dingen uit de oven."

Het podium wordt tegenover bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd opgebouwd, zodat daar een soort pleintje ontstaat. Zondagmiddag 23 juni is de Barrierweg daarom ook afgesloten. Hoeveel mensen erop afkomen, is nog even afwachten; rond half zes komen er in ieder geval driehonderd man aan. ,,We hopen op een mooi feestje", zegt Van Nunen. ,,Dit is in eerste instantie een eenmalig evenement. Nu steunt het Wijkorgaan Liempde ons. Als Park Live zichzelf kan bedruipen, dan kijken we of het een vervolg kan krijgen. Maar dan wordt het ook weer net iets anders: we hebben ondertussen wel geleerd dat we niet ieder jaar hetzelfde moeten doen, want dan kakt alles heel snel in."

WINDRICHTINGEN

Terlouw hoopt dat de twee muzikale activiteiten elkaar versterken: ,,Bijvoorbeeld: om half zes staat er al een aantal mensen te genieten. Gezellig, hapje drankje, leuke sfeer, en dan komt er opeens vanuit vier windrichtingen driehonderd man aanlopen. Dat mensen denken: ik weet niet wat die mensen hebben gedaan, maar daar moet ik volgend jaar ook bij zijn."

Hoe het uit gaat pakken, zal allemaal nog blijken. Park Live start zondag 23 juni om 15.00 uur in het Concordiapark. Toegang is gratis.

FOTO BOVEN: Van links naar rechts: Karin van den Broek, Arjan Terlouw, William van Houtum, gastorganisator Marc Cleutjens en Trees van Nunen houden dit jaar naast Live in Liempde het aanvullende evenement Park Live.

Regio

Tuinconcert

Vanavond, donderdag 13 juni, is er een tuinconcert van Popkoor Voices Liempde aan de Mijlstraat 88 in Lennisheuvel van 19.00 tot 21.00 uur. De entree is tien euro en de opbrengst komt geheel ten goede aan KWF Kankerbestrijding. Het evenement wordt georganiseerd door het team AB Positief dat deelneemt aan Samenloop voor Hoop.

Fietstocht Gemonde

De tweewekelijkse fietstocht op dinsdagochtend van Dorpstafel Gemonde vertrekt 25 juni om 9.30 uur vanaf de Sint-Lambertuskerk. De tocht is ongeveer dertig kilometer met onderweg een stop. Rond 12.00 uur is de groep weer terug in Gemonde. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.