Afbeelding
Foto: Peter de Koning

PROGRAMMA SPIEGELTENT STOND BOL VAN ACTIVITEITEN

'Stapelen was zo Frans als 't zijn kan'

JULES HAMELEERS

Taartbodems versieren met fair trade-producten, jeu de boules spelen en een theatervoorstelling bekijken. Er waren veel en goedbezochte evenementen in en rondom spiegeltent Bon Salon in kasteelpark Stapelen. Onder meer was het Dükerskoor te beluisteren, dat donderdag en vrijdag de bewoners van Zorggroep Elde toezong. ,,Echt een van de hoogtepunten", aldus mede-organisator Wim Ketelaars.

,,Ik merkte dat alle aanwezige senioren ontzettend hebben genoten", vertelt Ketelaars. Daarnaast licht hij het evenement Heel Boxtel Bakt van Fair Trade Boxtel eruit, dat op zaterdagochtend plaatsvond. Zo'n 75 mensen waren aanwezig om taartbodems te versieren met fair trade-producten: de eerlijke bananen, ananassen en hagelslagpakken waren niet te slijten.

Ook voorzitter Arjen Witteveen van Fair Trade Boxtel is erg tevreden. ,,Het was echt heel druk. Je merkt dat zo'n laagdrempelige activiteit gewoon werkt", legt hij uit. ,,Ik kan wel twee uur lang een verhaal gaan vertellen, maar dan luistert niemand meer. Nu wordt het belang van eerlijke producten op een praktische manier aan de deelnemende kinderen in de praktijk duidelijk gemaakt."

Ook het jeu-de-boulestoernooi was een groot succes, aldus Ketelaars. Zo'n tachtig mensen beoefenden de sport op maandagochtend. ,,Dan is de sfeer in het kasteelpark zo Frans als het maar zijn kan", zegt hij.

De organisator vervolgt: ,,We hadden ontzettend geluk met het weer. Op het moment dat we de prijzen uitreikten begon het te druppelen, waardoor iedereen naar binnenkwam voor het optreden van de Ducktownband." Dat muziekgezelschap vierde haar veertigjarig bestaan in de spiegeltent. (een interview van deze oprichters is te lezen op pagina 6).

GROTE FOTO BOVEN: Woonstichting Sint-Joseph gaf ter ere van haar honderdjarig bestaan kinderworkshops. (Peter de Koning).

KLEINE FOTO'S ONDER: Drukte tijdens het taarten versieren van Fair Trade Boxtel. (Foto's: Gerard Schalkx).

GROTE FOTO ONDER: Maandochtend speelden tachtig mensen jeu de boules in het kasteelpark.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding