Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

CENTRUMFESTIVAL IN CONCORDIAPARK BLIJKT NIETS VAN HAAR CHARME VERLOREN TE HEBBEN

Limuscene staat garant voor genieten in Liempde

FRANK BEKKERS

Het is sinds elf jaar inmiddels een Liempdse pinkstertraditie geworden: Limuscene op zondag in het Concordiapark. Vorig jaar nam 'mister Limuscene' Charles van Liempd na een decennium afscheid als mede-organisator van het knusse festival. Maar in dochter Evi (die het voorzitterschap overnam) en William van Houtum en Kasper van de Langenberg bleek de organisatie met ook Levi van den Bogaard, Maarten Termeer, Henny van den Boom en Mechteld Neggers puik in orde.

Bij het noemen van Pinksteren en muziek denk ik eraan hoe het jaren geleden geen discussie voor me was wat te doen. Met vrienden reisde ik af naar Pinkpop waar we languit in het gras lagen, zon of regen geen bezwaar, en genoten van de muziek en meer. In de avond keerden we met blij gemoed per auto huiswaarts.

Dat we dat steeds heel hebben gehaald is voor mij nog net zo een wonder, maar goed. Een stuk ouder geworden en wijzer als het goed is laat ik dat soort grote festivals maar anderen over en zoek het dichter bij huis: op de fiets naar Liempde dus.

CHARME

Limuscene blijkt ondanks de recente wisselingen in organisatie niets van haar charme verloren te hebben volgens diverse bezoekers. Er is aan de opzet van het festival niet daadwerkelijk getornd, hoewel de programmering van dit jaar breder van opzet is geworden. De laatste jaren overheerste het rockgedeelte, maar bleek rechtgetrokken: het aanbod van muziek was zondag evenwichtig. Of je nu stil wil worden, luisterend naar ballads bij de Kiosk of wil swingen in de tent; het is op deze zonnige dag vanaf half twee tot laat in de avond allemaal mogelijk.

ANGELA'S PROJECT

Niet alleen aan de volwassenen is bij de programmering gedacht, maar ook de kinderen zijn zeker niet vergeten. Met een coverband is de dag afgesloten. Het Concordiaplein staat vol met attracties en de eerste bezoekers luisteren al naar de openingsact van de dag bij mijn aankomst.

De twee meiden op het podium van Angela's Project vermaken dankzij een aanstekelijk enthousiasme het publiek, terwijl de draaimolen ernaast zijn rondjes maakt. Jong en oud laat zich het drankje en hapje smaken.

De meiden krijgen wat veren in de tooi gestoken van de presentator. Even later laat de frontvrouw van SuperSonicSmash in het duister van de tent het doek met al haar passie er snoeihart af knallen, haar verhaal uitstortend over de bezoekers.

Buiten in de zon heerst een gemoedelijke sfeer waar een enkeling zich aan de zweefmolen waagt en de ballonnenkunstenaar de kleintjes weet te boeien met onvoorstelbare dieren. Aan een andere tafel worden de toekijkende kinderen zelf tot dieren of zelfverzonnen wezens door twee dames geschminkt. Zelf nestel ik me bij café 't Huukske er tegenover en geniet van het volk dat voorbij komt, afstapt en het biertje in de schaduw van het luifel, de hangmanden met sufinas en hoop dat de dag nooit voorbij zal gaan.

FOTO RECHTS: Het publiek luistert aandachtig naar Americana-artiest Cowboy Vinex: de band speelde onder andere covers van Tom Petty.

FOTO'S BOVEN: Nederpopband MiRco en de Wijze Mannen (links) en de scholierenband Angela's Project (rechts) laten hun klanken horen tijdens Limuscene. (Foto's Gerard Schalkx).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding