Afbeelding
Foto: Hans Verberk

KAS BEEKMANS (15) VALT IN VRIJE TRAINING

Boxtelse motorcoureur breekt sleutelbeen na val

Kas Beekmans (15) heeft bij een crash in een vrije training op het circuit van Catalunya zijn sleutelbeen gebroken. De coureur van Ernst Dubbink Eveno Racing was donderdag erg goed begonnen aan zijn raceweekend in Barcelona. Kas en zijn team keken dan ook erg uit naar het vervolg van het weekend. Dat kwam er niet...

Na zijn overwinning en tweede plaats tijdens Alpe Adria Cup in Assen begon Kas Beekmans met een goed gevoel aan de derde ronde van de European Talent Cup op het circuit van Catalunya. Er was weinig van te merken dat het voor hem een nieuw circuit was; vanaf de eerste vrije training van donderdag zat het tempo er goed in. Ook in de andere twee sessies van de dag was de 15-jarige coureur op snelheid en was het verschil met de snelste rijders niet eerder zo klein. ,,Ik was erg tevreden over de eerste dag", blikt het racetalent terug.."

Helaas ging het voor de coureur op vrijdag in zijn tweede rit mis. Het Boxtelse talent verloor de controle over zijn motor en viel hard op het asfalt. Na een medische check bleek hij zijn sleutelbeen te hebben gebroken. Kas moest ter observatie 24 uur in het ziekenhuis blijven, maar maakt het naar omstandigheden goed.

KOUDE BANDEN

De jeugdige rijder heeft wel een verklaring voor zijn crash: ,,Ik zat vrijdagmorgen ook gelijk weer in het ritme. In mijn tweede rit van die dag probeerde ik alleen tempo te rijden. Ik denk dat de banden nog iets te koud waren en dat ik iets te fel was met het gas." De jonge coureur baalt natuurlijk flink, maar is optimistisch: ,,Ik voel mij verder oké en ga er alles aan doen om zo snel mogelijk weer terug te komen!"

FOTO ONDER: Hier zat Kas Beekmans (15) uit Boxtel nog stevig op de motor, maar dat was even later niet meer zo. Tijdens de tweede dag van het raceweekend in Barcelona viel hij hard en brak hij zijn sleutelbeen. (Foto: Henk Teerink).


SOFTBALVROUWEN DUCKS VERLIEZEN THUIS

Birds uit Zoetermeer wint van Boxtelse laagvlieger

De softballers van Ducks speelden zondag op eigen veld een wedstrijd tegen Birds. De Boxtelse vrouwen konden hun moeizame start in twee wedstrijden niet meer goedmaken. Het werd 2-10 en 1-17 voor de ploeg uit Zoetermeer.

Aan het begin van de wedstrijd werden weinig punten gescoord: Birds scoorde er vier, Ducks bleef zonder punten achter. In de tweede inning werden mooie vangballen gemaakt door linksvelder Colette de Wind aan de zijde van Ducks, waardoor de gasten maar twee punten scoorden.

EERSTE HONK

In de derde inning kwam Laura van Zetten met een honkslag op het eerste honk en scoorde daarna het eerste punt, waardoor de stand 6-1 werd. In de vierde inning kwam daar nog een punt bij aan de kant van Ducks. Maar de softbalvrouwen uit Zoetermeer kwamen met een tweehonkslag en een homerun tot tien punten: de eerste wedstrijd was ten einde: 2-10, in het voordeel van de bezoekers.

De tweede wedstrijd begonnen de Boxtelse vrouwen met nieuw elan. Toch kwamen in de eerste inning wederom vier spelers van Birds over de thuisplaat, terwijl Ducks aan slag te kort kwam. Ondanks een goed begin zorgde de ervaren hoofdklasse-pitcher van de bezoekers voor een gespeelde wedstrijd. Bij de Boxtelaren maakte Nikki van Nes nog een verrassende driehonkslag en daarna liep ze het eerste punt binnen. Na vier inningen was het puntenverschil te groot om nog door te spelen. Eindstand: 1-17.


Vierdaagse Gemonde

Van dinsdag 18 tot en met vrijdag 21 juni vindt de avondvierdaagse in Gemonde plaats. Deelnemers kunnen kiezen voor routes van vijf of tien kilometer. Op woensdag en donderdag zijn er tevens trajecten van twintig kilometer. De starttijd is tussen 17.00 en 18.00 uur. Dinsdag en donderdag is Zaal De Schuif, Dorpstraat 30, de startlocatie. Woensdag en vrijdag is dat Café/Zaal Kloosterzicht, Sint-Lambertusweg 95. Vier dagen meelopen kost 5 euro.

Uitslag maandag 3 juni

Ducks AH1 - Starlights AH1        2-27

Uitslagen zaterdag 8 juni

Ducks PH1 - Hazenkamp PH1        6-12

Sittard Condors JH1 - Ducks JH1        9-5

Uitslagen maandag 10 juni

Ducks DS 1 - Birds DS1        2-10

Ducks DS 1 - Birds DS1        1-17

Programma zaterdag 15 juni

Hazenkamp PH1 - Ducks PH1        10.00

Ducks AH1 - Gryphons AH3        11.00

Ducks JH1 - Gryphons JH2        14.00

Programma zondag 16 juni

Ducks H2 - Stags H2        11.00

Ducks H1 - MULO        15.00

FOTO ONDER: Ducks-speelster Nikki van Nes is aan slag. Zij scoorde het enige punt voor de Boxtelse club in de tweede wedstrijd. (Foto: Hans Verberk).

Afbeelding