Muziek is de rode draad in het leven van de Boxtelse deejay Sam Feldt: ,,Draaien is mijn werk.
Muziek is de rode draad in het leven van de Boxtelse deejay Sam Feldt: ,,Draaien is mijn werk." (Foto: Persfoto). Foto: Persfoto Sam Feldt

BOXTELSE DEEJAY SPEELT THUISWEDSTRIJD

OP 'WE ARE ELECTRIC'

De wereld rond met Sam Feldt

Hij vliegt in één weekend op en neer naar de Verenigde Staten voor zes shows in vijf steden. Van Cleveland naar San Diego, via Portland naar San Francisco en ook nog even naar Las Vegas om op grote podia toegejuicht te worden door duizenden fans. Voor velen een stiekeme droom. Niet voor deejay Sam Feldt (25) uit Boxtel.

'NA EEN OPTREDEN VIND JE MIJ IN BED, NIET IN EEN CLUB'

Deejay Sam Renders reist onder artiestennaam Sam Feldt de hele wereld rond om zijn platen te draaien. En binnenkort staat hij op het dancefestival 'We Are Electric' op landgoed Velder in Liempde. ,,Sommige weekenden zijn echt heel druk. Hoe ik dit volhoud? Na een show zelden ergens anders heen gaan dan naar je eigen bed…"

VRIJ

Het festivalseizoen staat op het punt van beginnen en dit betekent dat Sam een overvolle agenda heeft. Festivals over de hele wereld vullen zijn dagen en nachten. ,,Maar vandaag ben ik een dagje vrij en ga ik met mijn vriendin gezellig naar Antwerpen", vertelt hij tijdens het interview op een zonnige ochtend in mei.
Tijdens de gejaagde zomermaanden heeft de deejay die al enkele jaren in Amsterdam woont daar veel minder tijd voor. ,,De komende periode ben ik heel veel op pad. Ik doe dan veel shows in Europa en Amerika."

Sam is de hectiek van zijn onregelmatige leven gewend. ,,Het is inmiddels normaal voor mij. Fysiek zijn drukke weekenden met soms wel zes optredens erg zwaar. Ik kan me daar niet echt op voorbereiden, maar pak tussen de shows door wel zoveel mogelijk rust. Je zult mij na een optreden dan ook niet in een club vinden", lacht hij.
De Boxtelse deejay geeft met deze woorden duidelijk aan dat het leven dat hij leidt niet rock-'n-roll is. ,,In het begin wilde ik nog weleens een biertje te veel drinken, maar als je in elf dagen elf shows in elf landen verzorgt, ben je na twee optredens een zombie. Ik focus me op mijn carrière. Draaien is mijn werk."

'IK VERKOCHT AL MIJN APPARATUUR EN RICHTTE ME OP SCHOOL'

Hoewel Sams succes inmiddels vanzelfsprekend lijkt, wist de deejay lange tijd niet welke richting hij op wilde. ,,Als leerling van jenaplanschool Molenwijk in Boxtel draaide ik graag plaatjes tijdens feestjes. Ik kocht een deejay-set, discolampen en een rookmachine. Én ik zocht natuurlijk uit welke nummers op dat moment in de Top 40 stonden. Ik schuwde daarbij zelfs geen hits van K3…"

Toch nam de befaamde deejay tijdelijk afscheid van zijn draaitafel. ,,Toen ik naar het Jacob-Roelandlyceum in Boxtel ging, verkocht ik al mijn apparatuur en richtte me op school."
Toch kroop het bloed waar het niet gaan kon en startte Sam na zijn jaren op de middelbare school weer met draaien. En langzaam bouwde hij aan zijn succes. Zijn grote doorbraak volgde in 2015. In dat jaar bracht hij een cover uit van het nummer 'Show me love' van Robin S. uit 1993. De plaat werd een hit en gaf de carrière van Sam een kickstart. ,,Ik ben gaan toeren over de hele wereld: Azië, Europa en Amerika. En toen ben ik doorgegaan met het produceren van muziek."

24 LIEDJES

In 2017 bracht Sam zijn eerste plaat uit, genaamd 'Sunrise to Sunset'. Op dit dubbelalbum staan 24 liedjes. ,,Ik wilde een lied produceren voor ieder uur van de dag", legt de Boxtelse deejay uit. ,,Daarnaast was ik op dat moment ook 24 jaar, dus dat vond ik goed passen. Met de plaat wilde ik aantonen dat mijn muziek past bij elk moment van de dag. Het album is toegankelijk, je kunt het ook 's ochtends bij een kop koffie al horen. Dat luistert prima."
Bezig met nieuwe muziek is de deejay ook. ,,Ik heb een EP opgenomen waarop vijf nummers staan. De plaat is onlangs uitgekomen. Mijn nieuwste single heet 'Magnets'. Verder blijf ik bezig met nieuw materiaal, maar dat is nog niet concreet op dit moment."

Binnenkort staat Sam op het groots opgezette muziekfestival 'We Are Electric' op landgoed Velder. ,,Ik heb eerder op dit festival gestaan, maar nog niet in Boxtel. Dat maakt het extra tof: een show in de buurt. Ik mocht onlangs optreden op Paaspop in Schijndel. Dat was ook zo speciaal. Waarom? Mijn ouders en vrienden kwamen kijken. Ze komen ook naar 'We Are Electric' trouwens. Ik laat ze daar heel graag zien waarmee ik bezig ben en wat ik kan."

Sam Feldt staat zondag 7 juli op We Are Electric in Liempde. Meer weten? Kijk op www.we-are-electric.com.

Sam Feldt staat ook deze zomer op grote festivals over de hele wereld. (Foto: Persfoto Sam Feldt).