Afbeelding
Foto: Erfgoedvereniging Kèk Liemt

GESCHRIFTENEDUCATIE BIJ KÈK LIEMT

Erfgoedclub start met cursus 'oud-Liempds'

Ergens is nog de plaatsnaam 'Liempde' in het onderstaande document te ontwaren. Maar wellicht zijn de rest van de woorden moeilijk te ontcijferen. Desalniettemin zijn documenten als deze zeer goed te kraken, stelt erfgoedvereniging Kèk Liemt. Wie meer wil weten over z'n Liempdse voorouders of het dorp, kan daarom meedoen aan een korte cursus oud schrift.

De Erfgoedvereniging Kèk Liemt organiseert in september en oktober deze workshop. Veel gegevens over Liempde

Esch

Pinksterwandeling

Om geld in te zamelen voor de eerste Essche editie van de Samenloop voor Hoop houdt team Kracht van Samen een pinksterwandeling. Deze is maandag 10 juni. De tocht start bij Hal 27 in Esch tussen 10.00 en 13.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt vijf euro, kinderen tot twaalf jaar mogen gratis deelnemen. De route is zo'n vijf kilometer lang.


en zijn inwoners zijn verzameld in gemeentelijke en parochieregisters, notariële aktes, boedelbeschrijvingen, notulen van raadsvergaderingen, gerechtelijke uitspraken, kadastergegevens, militaire archieven, en ga zo maar door.

NIET EENVOUDIG

Maar deze geschriften zijn niet altijd even eenvoudig te ontcijferen. Op het eerste oog, want met wat oefening kunnen mensen ze gewoon goed lezen. Wilbert Steenbakkers, ervaringsdeskundige op het gebied van historisch onderzoek, van Kèk Liemt geeft daarom op acht dinsdagavonden een cursus over oude geschriften.

Deze vinden plaats in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd, telkens van 19.30 tot 21.30 uur. Kosten bedragen vijftig euro in totaal, inclusief een reader, oefenmateriaal en tweemaal koffie of thee tijdens de bijeenkomsten. Opgeven kan vóór maandag 1 juli bij bestuurslid Kees Quinten van de erfgoedvereniging via e-mail: kquinten@live.nl.

FOTO ONDER: Geen flauw idee wat er in dit Liempdse document staat? Erfgoedvereniging Kèk Liemt biedt in september en oktober een cursus oud schrift aan. (Foto: Erfgoedvereniging Kèk Liemt).