Afbeelding
Foto:

VAKANTIESFEREN BEREIKEN DORPSCENTRUM LIEMPDE

Zomerfair bijna klaar voor tweede editie

De letters waar Linda van der Velden (links), Manon van Kasteren (midden) en Claartje Zijlstra-Didde achter staan, vormen straks het woord waar op zondag 16 juni niemand omheen kan: Zomerfair Liempde. De tweede editie van het vorig jaar succesvol verlopen evenement staat op de rol. En dat betekent: lekkere hapjes, ontspannen muziek en zomerse sferen in het dorpscentrum.

Vorig jaar juni bleek de eerste Zomerfair in Liempde al een hit. En dit jaar is er weer van alles te beleven. Het evenement vindt plaats in het Concordiapark, op de terrassen van café 't Wapen van Liempde, D'n Durpsherberg en 't Huukske en in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd. Het 12e Huis - gespecialiseerd in astrologie, tarot en numerologie - dat dit jaar opende aan het Raadhuisplein, gooit bovendien de deuren open.

Ook het achtererf van D'n Liempdsen Herd, dat recent werd opgeleverd, is te bezoeken: voor de liefhebbers wordt in de steenoven van het bakkershuisje vers brood gebakken. Ook kunnen mensen de historische klompenwerkplaats met expositie bezichtigen.

STANDHOUDERS

De gezellige markt wordt tevens sfeervol aangekleed en inmiddels hebben tal van standhouders al aangegeven hun waar aan te bieden. Sieraden, vintage cadeauartikelen, lederen tassen, huiden en accessoires, baby- kinder- en dameskleding, theeën, houten artikelen, schilderijen en delicatessen zoals noten, kaas en fruit en ijs: er is van alles verkrijgbaar.

Bovendien is er voor kinderen een grote speelkar met ballenbak en speeltoestellen van Clown Snoepy. Jeugd kan zijn of haar nagels laten lakken, er is een fotohokje en ook live muziek zal niet ontbreken. Mede dankzij optredens van hofkapel De Kromploegers en fanfare Concordia. Die laatste stelde speciaal voor deze gelegenheid met een zangeres een repertoire van top 40-muziek samen.

Zomerfair Liempde start om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Toegang is gratis.

FOTO BOVEN: Deze letters, gesponsord door Meubelmakerij Den Berg, zorgen er straks voor dat niemand om de Zomerfair Liempde kan. Van links naar rechts staan de mede-organisatoren Linda van der Velden, Manon van Kasteren en Claartje Zijlstra-Didde. (Foto: Zomerfair Liempde).