Afbeelding
Foto: Eigen collectie hockeyers

LANDSTITEL VOOR OUD-BOXTELAREN

Tophockeyers dromen van Olympische Spelen

LINDA VAN DE WIEL

Hun sportcarrière begon toen ze zes jaar waren bij hockeyclub MEP in Boxtel. En samen werden boezemvrienden Roel Bovendeert (27) en Glenn Schuurman (28) negen jaar geleden weggekaapt door HC Bloemendaal. Dit seizoen werd die club, na een sportieve droogte van negen jaar, eindelijk weer landskampioen. Volgend jaar hopen de oud-Boxtelaren present te zijn op de Olympische Spelen van Tokio.

,,Kampioen worden met Bloemendaal was heel bijzonder. Roel en ik werden in ons eerste jaar ook kampioen, maar dat voelde echt anders", vertelt Schuurman. ,,We waren toen achttien en zeventien jaar en hoewel we veel speelden, voelden we ons toch waterdragers.".

Bovendeert: ,,Nu zijn wij niet meer de broekies maar de ervaren jongens. Ook hebben we een aantal keer de finale van de play-offs gehaald en grepen we net naast de titel. Om nu, na zo'n spannende serie (Bloemendaal won in drie wedstrijden - red.) kampioen te worden, is heel bijzonder. Het had een totaal andere lading, is veel leuker."

TOPCLUB

Zes jaar was Schuurman toen hij voor het eerst de hockeystick ter hand nam. Bovendeert voetbalde eerst een jaartje bij ODC voor hij lid werd van MEP. Schuurman: ,,Roel en ik behoorden wel tot de betere spelers van het team, maar waren niet bijzonder goed. We zaten in een vriendenteam en waren niet bezig met een profcarrière. Toen we samen werden uitgenodigd voor selectiedagen voor Oranje, behoorden we ook niet tot de besten."
Toen het tweetal in de B1 van MEP speelde, veranderde dit. Bovendeert: ,,We kwamen terecht in Oranje onder zestien en maakten toen grote stappen. Toen we een aantal jaren later met Heren 1 degradeerden, wilden we weg. Om voor Oranje uit te blijven komen, moesten we bij een topclub hockeyen."

De sportcarrière van de vrienden bleef parallel lopen. Beiden werden gevraagd te komen spelen voor Bloemendaal. Schuurman: ,,Dit aanbod kwam perfect uit. Roel en ik wilden allebei in Amsterdam gaan studeren."

En dus pakten de mannen hun spullen en trokken naar de hoofdstad, waar ze naast hockey in het nabijgelegen Bloemendaal ook begonnen met een studie. Schuurman, grinnikend: ,,We hebben zelfs dezelfde studie gevolgd: commerciële economie. Ik heb een bedrijf opgezet dat de 'The Social Health Company' heet. Naast mijn profcarrière maak ik gezondheidsscans. Na mijn hockeyloopbaan stort ik me hier volledig op." Bovendeert: ,,Ook ik onderneem. Dat kan ook bijna niet anders. soms ben ik weken weg. Zoals deze zomer als we weer een WK spelen. Ik kan dan niet van negen tot vijf uur werken. Mijn bedrijf Hypha heb ik opgericht met medespeler Florian Foeks. Wat wij doen? We verbinden commerciële bedrijven aan sociale ondernemingen."

TOKIO

Voorlopig blijft het duo nog hockeyen. Bovendeert: ,,Ik kamp wel regelmatig met blessures. Momenteel zit ik in het gips vanwege een gebroken voet die ik opliep tijdens de finale tegen tegenstander Kampong. Maar ik ga graag nog een aantal jaren door. Ik ben nu op de top van mijn kunnen."

Schuurman: ,,Roel en ik willen graag nog naar de Olympische Spelen in Tokio en staan sowieso nog twee jaar onder contract bij Bloemendaal. Daarna hoop ik nog fit genoeg te zijn om door te gaan. En uiteindelijk ga ik spelen in een vriendenteam."

Een terugkeer naar MEP in Boxtel zit er echter niet in. Schuurman: ,,Ik heb mijn hele leven inmiddels opgebouwd in Amsterdam, dus dat gebeurt niet." Bovendeert vult aan: ,,Dat geldt voor mij ook. Maar we volgen de club wel hoor. ik ben blij dat de heren niet zijn gedegradeerd. MEP verdient het om hoog te blijven spelen."

FOTO ONDER: De vrienden Roel Bovendeert en Glenn Schuurman hebben het ver geschopt in hun sport. De basis legden ze bij hockeyclub MEP in Boxtel. (Foto: eigen collectie).


Honkbalclub Ducks

De seniorenteams van honk- en softbalvereniging Ducks kwamen niet in actie. Geen wedstrijdverslag dus, maar wel uitslagen en een programma.

Uitslagen 1, 2 en 3 juni

Ducks PH1 - Gryphons PH2        5-11

Maastricht JH1 - Ducks JH1        13-1

Jeka H4 - Ducks H2        6-5

Ducks AH1 - Starlights AH1        2-27

Programma zaterdag 8 juni

Ducks PH1 - Hazenkamp PH1        11.00

Ducks AH1 - Zeeuwse Honk AH1        11.00

Sittard Condors JH1 - Ducks JH1        11.30

Ducks DS1 - Birds DS1        11.00

Ducks DS1 - Birds DS1        13.10

Cor Bertens wint regiomix Walnoot

Het wekelijkse regiomixtoernooi van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot is dit keer gewonnen door Cor Bertens.

Hij behaalde 25 punten. Ludo Mennen volgde met 23 punten. Jos van Grinsven belandde op plek drie. Hij kwam tot een score van zeventien. De vijftien punten van Sjaan Lavrijsen waren goed voor de vierde plaats. Jan van Vught eindigde op plek vijf, Ben van Casteren en Elly van der Horst behaalden een zesde en zevende plek.