PEP presenteert eerste versie leefbaarheidsplan

Na een half jaar onderzoeken, overleggen en schrijven presenteert het Platform Esch Perspectief (PEP) woensdag 26 juni de eerste versie van de dorpsvisie voor Esch. De vier verschillende werkgroepen leggen tijdens deze bijeenkomst hun bevindingen voor aan hun dorpsgenoten. ,,We willen graag van hen weten of we op de goed weg zijn", aldus Cees van Rooij, bestuurslid van PEP.

Aanleiding voor de dorpsvisie, of leefbaarheidsplan zoals de PEP-leden het zelf noemen, is de aanstaande herindeling van de gemeente Haaren per 1 januari 2021. Het platform wil het heft in eigen handen houden en tevens een spreekbuis zijn namens de Essche gemeenschap richting de ontvangende gemeente Boxtel. De gemeenten Haaren en Boxtel nemen vanavond een besluit over het opsplitsingsdocument. Hierna is het aan de provincie en het Rijk om de herindeling definitief te maken.

Na de laatste, goedbezochte bijeenkomst van PEP in januari hebben diverse inwoners zich ingezet voor een van de vier werkgroepen. Die behelzen de thema's wonen en leefomgeving, zorg en welzijn, het verenigingsleven en verkeer. Vooral het laatste onderwerp is al jaren een heet hangijzer in het dorp. Zo is er de afgelopen weken veel te doen geweest over de toevoeging van een noordelijke rondweg langs Esch in de Boxtelse verkeersvisie Move '31.

FEEDBACK

Tijdens de presentatie van 26 juni ontvangen de werkgroepen graag feedback van de inwoners. ,,Zijn we op de goede weg? Willen we dit voor Esch? Vergeten we iets? Zomaar wat vragen die we tijdens deze bijeenkomst willen voorleggen aan de aanwezigen. We hopen dan ook dat we veel Esschenaren kunnen verwelkomen deze avond", aldus Van Rooij. De werkgroepen gaan met de terugkoppeling van hun dorpsgenoten aan de slag om samen met adviesbureau Kragten in september het definitieve plan aan de Esschenaren voor te leggen. Vervolgens krijgt ook de gemeenteraad van Boxtel de visie overhandigd.

De bijeenkomst vindt plaats in dorpshuis De Es en duurt van 20.00 tot 22.00 uur. De deuren zijn open vanaf 19.45 uur. Kijk voor meer informatie ook op de website van PEP: www.eschperspectief.nl.