Afbeelding
Foto: ODC

PRIJS IS KROON OP HARDE WERKEN VOETBALLERTJES

ODC JO9-2 overwint in bekerfinale

Zaterdagmorgen, het zonnetje schijnt, tijd voor de bekerfinale: Geldrop tegen ODC JO9-2. Op het veld bij CHC staat de Boxtelse aanhang met ruim veertig supporters langs de kant. Ze beleven een mooie ochtend, want de jongens van ODC winnen met 3-8. De blinkende beker gaat mee naar Boxtel.

De jongens lopen warm in een mooi ontworpen t-shirt. ,,Een prachtig gezicht," vindt Helma Poirters. Nadat iedereen elkaar een fijne wedstrijd heeft gewenst, start de finale. De spanning is voelbaar langs de kant.

De gasten spelen prima over, het spel golft wat op en neer. Dan valt er een gaatje. Jelle aarzelt niet en scoort een krachtige 0-1. Luid gegil langs de kant en op het veld. Wat een mooi begin.

De mannen van ODC krijgen de smaak te pakken. Na 1-1 wordt het wat later in de wedstrijd 1-2. Keeper Wes moet wel een keer redden, hij voorkomt de gelijkmaker. Lex neemt de bal aan, passt naar Tibbe en daar is de 1-3. Geldrop laat zich echter niet uit het veld slaan en weet de aansluitingstreffer binnen te schieten.

RUST

De ploegen gaan met een stand van 2-4 de rust in, want nog voor de pauze zette Siem een sterke aanval op. Kevin en Arno geven in de kleedkamer een stimulerende peptalk. De jongens komen gefocust het veld weer op. Joep staat uitstekend te verdedigen en Tim is in zijn element. Hij zorgt dat de bal ver van de ODC-goal vandaan blijft. Coen maakt de 2-5. De teller loopt door tot 2-7. Dan doet Geldrop wat terug. De thuisploeg werkt de bal vervolgens in eigen doel. Eindstand: 3-8 voor ODC. Jelle, Tim, Joep, Tibbe, Siem, Coen, Lex en Wes zijn bekerkampioen.

FOTO ONDER: Lachende gezichten en volop gejuich: de beker is binnen. Het seizoen kan voor deze voetballertjes niet meer kapot. Ze wonnen de bekerfinale met 3-8. (Foto: ODC).


EERSTE GEMENGDE TEAM VERSLAAT DIRECTE CONCURRENT

Merletten promoveert naar klasse twee

Het eerste gemengde team van de Boxtelse tennisvereniging De Merletten heeft zondag promotie afgedwongen naar de landelijke tweede klasse. In Huissen werd de directe concurrent verslagen met 3-5, waar een gelijkspel al volstaan had voor het kampioenschap in de derde klasse gemengd zondag.

Het team van trainer Pascal de Jager won deze voorjaarscompetitie zes keer en speelde eenmaal gelijk.
De Merletten mocht afgelopen weekeinde nog vijf kampioensteams in de zeven weken durende voorjaarscompetitie verwelkomen. Op zaterdag waren er maar liefst drie teams die de meeste wedstrijden in hun klasse naar winst wisten om te zetten. Heren 2, dat uitkomt in de eerste klasse afdeling tien was daar een van. Omdat Heren 1 is gedegradeerd uit de hoofdklasse, mogen beide teams volgend jaar in de eerste klasse uitkomen.
Ook de zaterdagteams, Gemengd 17+ 1, tweede klasse afdeling 23 en Gemengd 17+ 2, derde klasse afdeling 37, pakten de titel. In de regiocompetitie op vrijdagavond werd het vijfde team eerste in de categorie 35+, vierde klasse afdeling zeven.

Bij de jeugd streek team Groen 1 met de eer. Op zondag werd in een spannende wedstrijd concurrent De Kienehoef uit Sint-Oedenrode verslagen. Dit Merlettenjeugdteam werd daardoor kampioen in de Tenniskidscompetitie klasse Groen twee, afdeling 64.

HULDIGING

Alle kampioenen worden gehuldigd tijdens de competitieafsluiting op zaterdagavond 22 juni. Dat is tevens de finaledag van de clubkampioenschappen bij De Merletten.

FOTO BOVEN: Heren 2-spelers Gertjan Reiijnders (voorgrond) en teamgenoot Wesley Kobussen promoveren met hun teamgenoten naar de eerste klasse. (Foto: Hans Verberk).

FOTO ONDER: Jeugdteam Groen 1 versloeg De Kienehof uit Sint-Oedenrode en werd kampioen in de Tenniskidscompetitie. (Foto: tennisvereniging De Merletten).

Afbeelding
Afbeelding