Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

INSECTENHOTEL AAN KLOOSTERWEIDE OPEN DOOR BEWONERS

'Er zat direct na onthulling een bij op'

JULES HAMELEERS

Vorig jaar werd een braakliggend gebied aan de Kloosterweide op initiatief van buurtbewoners al omgevormd tot een groen perceel. Vorige week opende hier ook het insectenhotel 'De Verbinding', opnieuw geïnitieerd door inwoners van de wijk Duinendaal.

Eerder werd er al een dergelijke kast, die dient om het voortbestaan van bijen en anderen insecten te bevorderen, geplaatst aan de Europalaan. Deze kast werd onder andere gefinancierd door waterschap De Dommel en de gemeente Boxtel. Naar aanleiding hiervan dienden ook de bewoners van Duinendaal een aanvraag in en die werd gehonoreerd.

Vorige week werd het insectenhotel onder toeziend oog van buurtbewoners onthuld door wethouder Eric van den Broek en Marije van Schelven van waterschap De Dommel. ,,We steunen graag dit soort initiatieven die bijdragen aan vergroening, biodiversiteit en duurzaamheid", aldus Van Schelven.

FOTO ONDER: Marije van Schelven van waterschap De Dommel, wethouder Eric van den Broek en één van de initiatiefneemsters zien dat een bij direct gebruik maakt van het nieuwe insectenhotel aan de Kloosterweide. (Foto: Gerard Schalkx).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding