Projectleider DKA geeft rondleiding in duurzaam huis

Boxtelaar Pim Ketelaars, projectleider van De Kleine Aarde geeft vanavond, donderdag 6 juni een tour door zijn huis. Centraal staan de thema's energieneutraliteit en aardgasvrij wonen. De rondleiding start om 19.30 uur.

De activiteit vindt plaats in het kader van de Nationale Duurzame Huizenroute waarbij mensen in de maanden mei en juni duurzame woningen bezoeken. In Boxtel is dat onder meer huize Ketelaars. Het gezin deelt vanavond haar ervaringen: ,,Sinds wij in 2013 besloten om zonnepanelen te nemen, zijn we actiever met het onderwerp duurzaamheid bezig", vertelt Ketelaars. Diens boerderij uit 1972 is omgebouwd van stal tot woning en wordt nu stap voor stap opgeknapt. Tijdens de rondleiding geeft hij uitleg over de PV-panelen, vacuĆ¼mbuizen, buffervaten en de hout-CV van zijn familie. Ook is er ruimte voor gesprek over het omgaan met voedsel, afval en mobiliteit. ,,Want alleen maar wat zonnepanelen plaatsen, daar heeft de wereld niets aan."

Ook elders in de provincie Noord-Brabant staan eigenaren klaar om bezoekers te ontvangen: in Udenhout, Oss en Heesch zijn op respectievelijk 8, 15 en 19 juni huisbezoeken. Ook is er in Hank op 15 juni een zogeheten thema-tour die gaat over het aardgasvrij maken van een oude woning.Naast Ketelaars nemen nog vijf andere bewoners uit Boxtel deel aan de duurzame huizenroute, waaronder het huis van Jan Juffermans. Alle te bekijken woningen zijn te vinden via de website www.duurzamehuizenroute.nl.


Bier- en wijnfair

De derde editie van de beer-, food-, en winefair van restaurant N9Ne aan de Parallelweg Zuid vindt zondag 9 juni plaats vanaf 14.00 uur. Naast diverse speciaalbieren, wijnen en hapjes, zijn er optredens van The Star Company, INCH, Roel Jongenelen en de Band van Vandaag.