Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

BIGBAND BOXTEL, STOKE EN JUKEBOX SWINGEN DE PAN UIT

Voetjes gingen zaterdag van de vloer

JAN HERMENS

Bigband Boxtel, de band Stoke en popkoor Jukebox brachten zaterdagavond de Tijberzaal van het Baanderherencollege in beweging. Het publiek ging in de thuishaven van de blazers met de voetjes van de vloer.

Trombonist Henk Boleij vertelt: ,,Het was een mooie avond, de sfeer zat er goed in. Bigband Boxtel en het koor verzorgden om en om blokjes van drie nummers en traden ook nog samen op. En Stoke niet te vergeten, de band heeft de afterparty van muziek voorzien."

Ondanks het mooie weer en de Champions League-finale was de zaal aardig bezet, aldus Boleij. ,,Er waren redelijk wat bezoekers. Zij hebben niet alleen genoten van swingende muziek, maar ook van de hapjes die de leden hadden gemaakt."

Bigband Boxtel kijkt alweer vooruit naar het volgende muzikale evenement: Bigbands on the Beach. Boleij: ,,Deze middag is zaterdag 22 juni vanaf 13.00 uur op het strand van recreatieplas De Langspier in Boxtel. Er treden dan vijf bigbands op." Dit festijn bestaat alweer een poosje en kan op de nodige belangstelling rekenen. ,,Bigbands on the Beach groeit. Het is een echt zomers feestje, als de weergoden meewerken", hoopt Boleij.

FOTO ONDER: De trombone is een expressief instrument. Onmisbaar in een bigband. (Foto: Gerard Schalkx).