Afbeelding
Foto: Peter de Koning

GEMEENTE WIL WATEROVERSTEEK URSULINENPAD VERVANGEN

Bruggetje over Smalwater is versleten

PÅL JANSEN

Wie wel eens langs het Sint-Ursulina-gebouw over het Ursulinenpad fietst of loopt, zal binnenkort tijdelijk voor een omweg moeten kiezen. Het bruggetje dat over het Smalwater ligt (zie foto), wordt namelijk vervangen.

De gemeente Boxtel heeft onlangs de staat van de fietsbrug geïnspecteerd en die bleek geheel niet in orde. Een aantal planken is dusdanig versleten dat het vervangen van de hele overspanning noodzakelijk is. Het is nog niet bekend wanneer de brug precies afgesloten gaat worden. Op dit moment ligt de vergunningsaanvraag hiervoor nog bij de gemeente. Zodra die rond is, kan de oude fietsbrug worden verwijderd. Omdat er geen direct gevaar is voor fietsers en wandelaars, blijft de brug voorlopig in gebruik.

De gemeente maakt te zijner tijd een omleidingsroute voor de weggebruikers. De dichtstbijzijnde mogelijkheden om het Smalwater over te steken, zijn de Molenstraat en de Annastraat.

Naar verwachting duurt het uiteindelijke vervangen van de brug twee tot vijf werkdagen.

OP DE FOTO: Het fietsbruggetje over het Smalwater dat aan de T-splitsing van het Ursulinenpad met de Leijert ligt, wordt ergens in de komende weken vervangen: diverse planken zijn versleten. (Foto: Peter de Koning).