Vier avonden op de fiets door Gemondse lanen

De veertiende IreneGeerts avondfietsvierdaagse begint dinsdag 11 juni. Voetbalvereniging Irene in Gemonde neemt de organisatie voor haar rekening.

Start- en eindpunt van de tochten is telkens de kantine van de voetbalclub in sportpark De Laat aan de Kaal Hoefsteeg. Deelnemers vertrekken tussen 18.00 en 19.00 uur.

Fietsers kunnen kiezen uit routes van zo'n dertig kilometer of een kortere van circa vijftien kilometer. De organisatie heeft voor beide afstanden vier nieuwe routes uitgezet.

Het inschrijfgeld bedraagt voor vier dagen vier euro. Deelnemers kunnen ook minder dagen meedoen. De kosten bedragen dan 1,50 euro per tocht. Nadere inlichtingen zijn verkrijgbaar via telefoonnummer (073) 551 20 87.


Vrijwilligers Zonnebloem verkopen loten

Vrijwilligers van De Zonnebloem in Liempde gaan van dinsdag 11 tot en met zondag 15 juni de straat op om loten te verkopen. De opbrengst komt deels ten goede aan de lokale afdeling van de landelijke organisatie.

In Liempde spannen 29 vrijwilligers zich in voor mensen met een lichamelijke beperking. Bezoekwerk is een belangrijke pijler van De Zonnebloem. De loten kosten twee euro per stuk waarvan vijftig cent naar de landelijke organisatie gaat en het restant in Liempde blijft voor de plaatselijke activiteiten.

Mensen die een lot kopen, kunnen bovendien aardige prijzen winnen, waaronder 15.000 euro. En vanwege het zeventigjarig bestaan van de landelijke Zonnebloem, maken lotjeskopers ook kans op een auto, iPhone XS of een weekendje weg in eigen land. Loten zijn tevens online te bestellen via de website www.zonnebloem.nl/loten/p/josékelders.