Afbeelding
Foto:

IRENE ORGANISEERT OPNIEUW EVENEMENT

Jaarmarkt is het volgende feest voor Gemondenaren

Het ene evenement is nog maar nauwelijks achter de rug of het volgende staat alweer voor de deur. Tweede Pinksterdag is traditioneel het moment voor de jaarmarkt in Gemonde. Voetbalvereniging Irene is, na haar eigen jubileumviering van afgelopen weekeinde in sportpark De Laat, opnieuw organisator van een festijn. Ditmaal in het dorpscentrum.

Nog maar nauwelijks bekomen van de feestelijkheden rond het 75-jarig bestaan, zijn maandag 10 juni alweer diverse vrijwilligers van Irene actief om de jaarmarkt in goede banen te leiden. Die omvat een lang lint van ruim honderdtwintig kramen door Gemonde. Het aanbod is gevarieerd en bevat onder andere allerlei tweedehands artikelen. Daarnaast zijn er activiteiten voor kinderen en vinden bezoekers uiteraard stands met een hapje en een drankje.

GEMOEDELIJK

Hoewel er spullen worden verkocht op de jaarmarkt, is het karakter ervan niet commercieel maar gemoedelijk. Veel kinderen brengen waren als speelgoed en andere gebruikte spullen aan de man.

De entree bedraagt 1,50 euro. De jaarmarkt is van 10.00 tot 17.00 uur.

FOTO ONDER: De Gemondse jaarmarkt telt meer dan honderdtwintig kramen, met artikelen te kust en te keur. Vorig jaar was het knap warm op de braderie annex vlooienmarkt. (Foto: Peter de Koning).