Afbeelding
Foto: Damon Teerink

MEP BLIJFT UITKOMEN IN EERSTE KLASSE

Hockeymannen redden het vege lijf in laatste duel

Onder tropische weersomstandigheden won MEP zondag in Veghel de laatste competitiewedstrijd met 3-4 van Geel Zwart. Daarmee werd de dreigende degradatie afgewend en een ramp voor de club voorkomen. Volgend seizoen kunnen de Boxtelse mannen gaan bouwen aan een team dat in de overgangsklasse wil acteren. Een moeilijk maar leerrijk seizoen werd toch nog positief afgesloten.

Veel Boxtelaren reisden zondag naar Veghel om hun team te steunen in de strijd tegen degradatie. Er stond immers veel op het spel. Afzakken naar de tweede klasse zou een ramp zijn voor de Boxtelse ploeg. MEP heeft bij de jeugd echter de zaakjes prima voor elkaar. De A- en B-teams bij zowel de jongens als de meisjes spelen op landelijk niveau. Als de vlaggenteams een klasse omlaag gaan, zou dat een onherroepelijke uittocht van talenten tot gevolg hebben. Met zoveel goede jeugdhockeyers is het de bedoeling dat MEP omhoog kijkt in plaats van omlaag. Bij degradatie zou de ploeg op het laagste niveau uitkomen sinds de oprichting van de club in 1930.

DRINKPAUZES

Vanwege de hitte had de arbitrage drinkpauzes ingelast op het snikhete kunstgrasveld. In het eerste kwart van de wedstrijd was MEP duidelijk de ploeg die wilde winnen. Igor Verboven en Sjoerd Verzijden brachten de uitploeg op een verdiende 0-2 voorsprong. Een sublieme actie van Gijs de Wild, die ook nog eens onzelfzuchtig het overzicht behield, stelde Tom Strüber in staat voor rust de 0-3 te laten aantekenen. In de tweede helft zetten de Veghelaren MEP vast op eigen helft en werd het toch nog even benauwd toen twee strafcorners doel troffen: 2-3. De bevrijding kwam van Verboven. Een late strafcorner was nog slechts voor de statistieken. Hoewel de directe concurrenten Basko en Concordia hadden verloren, klonk het eindsignaal voor MEP toch als een bevrijding. De spelers werden bewust niet geïnformeerd over de tussenstanden op de andere velden. En zo was het met een negende plaats eind goed al goed voor MEP. Het laatste fluitsignaal betekende ook het einde van een lange carrière van Jules Baken, Martin Flemminks Smit en Steven Rath in de hoofdmacht van MEP. Zij zorgden voor de broodnodige ervaring in de piepjonge MEP-ploeg.

EINDSTAND EERSTE KLASSE

Berkel Enschot        22-56        Weert        22-26

Oss        22-52        Hopbel        22-25

HOD        22-51        MEP        22-24

Maastricht        22-38        Concordia        22-20

Geel Zwart        22-28        Basko        22-19

Geldrop        22-28        Rosmalen        22-09


KAS BEEKMANS RIJDT STERKE WEDSTRIJDEN

Jonge Boxtelaar wint motorrace in Assen

Boxtelaar Kas Beekmans heeft zich laten zien tijdens de zogeheten Alpe Adria Cup op het racecircuit in Assen. De vijftienjarige coureur van Ernst Dubbink Eveno Racing mocht vanaf de eerste plek vertrekken in de Honda Talent Challenge-races. In beide wedstrijden vocht Kas voor de winst. In de eerste race werd hij tweede en de spannende tweede race won hij.

In de eerste vrije training moest Kas naar eigen zeggen nog even wennen, maar hij stond na afloop wel bovenaan op de tijdlijst. Ook in de trainingen en kwalificaties kwam de Boxtelaar als eerste over de streep, waardoor hij zaterdag in de eerste race van pole position mocht vertrekken. Zijn start was matig, maar binnen vier bochten werkte de jonge coureur zich op.

Kas probeerde weg te rijden van de rest, maar kreeg de Deense motorcoureur Tino Hole met zich mee. De Boxtelaar deed grotendeels het kopwerk. Toen het leidende duo eenmaal de achterblijvers passeerde, werd het racetalent een paar keer ingehaald.

Telkens kwam hij echter terug. Ook in de laatste ronde reed de coureur aan de leiding, maar hij werd in de voorlaatste bocht onverwachts verschalkt door Hole. Daardoor werd hij tweede. Kas was na afloop optimistisch: ,,Het was een mooie race. Natuurlijk is het zonde dat ik op het laatste moment tweede werd. Ik liet mij een beetje verrassen in die bocht, maar ik heb al een plan hoe ik dat in de tweede race anders ga aanpakken."

SLIPSTREAM

In de tweede race van zondagmiddag ontstond er in de openingsfase een kopgroep van drie rijders, want naast Hole ging ook de Duitser Luca Gottlicher met de Boxtelse coureur mee. Het drietal wisselende veel van positie en het zou aankomen op de laatste ronde.

Opnieuw reed Kas aan de leiding en weer kwam Hole hem voorbij in de voorlaatste bocht. Maar dit keer kwam Kas knap terug. Hole had het voordeel van de slipstream op het laatste rechte stuk naar de finish. Op de streep was het verschil slechts 0.024 seconde, maar wel in het voordeel van Hole. Maar omdat de Duitser onreglementair had ingehaald, kreeg hij na afloop een tijdstraf van twee seconden. Hierdoor werd Kas alsnog uitgeroepen tot winnaar van de tweede race.

FOTO ONDER: Kas Beekmans (15) uit Boxtel wint een van de twee motorraces tijdens de Alpe Adria Cup in Assen. De andere keer kwam hij als tweede over de streep.

PORTRET: Kas kreeg als winnaar van de tweede race een trofee mee naar huis. (Foto's: Damon Teerink).

Afbeelding