Afbeelding
Foto: FVDEphotography

BOXTELSE MOTORCROSSER BOEKT ZEGE

Kay Karssemakers op bovenste trede podium

De veertienjarige Kay Karssemakers van het KTM Diga Junior Racing-team won de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc (ONK) in Gemert. In de eerste manche werkte Kay zich vanaf een vijfde plaats op naar de leiding en won. In de tweede manche kwam hij bij de start in de problemen en kwam van een dertigste terug naar een derde plaats, genoeg voor de dagwinst naar zich toe te trekken. Hiermee stijgt de talentvolle coureur naar een tweede plaats om het kampioenschap.

Een paar dagen eerder, op Hemelvaartsdag, sleepte Karssemakers al een derde plaats in het dagklassement in de wacht. Een fraaie opmaat voor de wedstrijd in Gemert. Toen kwam hij in de eerste manche als derde over de finish en in de tweede als vijfde.

Kay stond zondag dan ook gemotiveerd klaar voor de tijdtraining. Hij nam met een minimaal verschil de derde tijd in handen. De verschillen met de twee rijders voor hem waren klein, waardoor Kay met een goed gevoel uitkeek naar de manches.

INHAALACTIE

In de eerste manche reageerde de Boxtelaar goed op het starthek en stuurde zijn Diga KTM net binnen de top vijf door de eerste bocht. In de eerste ronde wist de rijder zich al op te werken naar een vierde plaats en kon hij op jacht naar de koplopers van de race.

Na drie ronden had hij de tweede plaats in handen maar de achterstand tot de kopman bedroeg zo'n acht seconden. Maar hier nam Kay geen genoemen mee en verkleinde iedere ronde het gat naar de kopman. In de voorlaatste ronde bereikte hij uiteindelijk het achterwiel van de kopman en met een inhaalactie nam hij de leiding in de wedstrijd over waarna hij als winnaar over de finishstreep kwam.

VALPARTIJ

Later op de middag vond de tweede manche plaats en ging het mis bij de start. Een rijder voor Kay kwam ten val waardoor hij stilstond in de eerste bocht: er ontstond een flinke achterstand.

De Boxtelse crosser had zo'n twintig minuten de tijd om zo ver mogelijk naar voren te rijden. De door Oakley gesponsorde rijder vond gelijk een goed ritme en passeerde de ene na de andere rijder. Halverwege de wedstrijd belandde Kay daardoor al naar een zesde plaats. Het Boxtelse cross-talent bleef knokken tot de finish om een hogere notering. Na een ijzersterke inhaalwedstrijd werd hij uiteindleijk op een derde plaats afgevlagd.

Met zijn manche-overwinning en zijn derde plek behaalde Kay genoeg punten om de dagwinst naar zich toe te trekken. In het klassement van het ONK deed Kay goede zaken: hij staat nu tweede. De volgende wedstrijd is het EMX 125cc op zaterdag 22 en zondag 23 juni in Duitsland.

FOTO BOVEN: Kay Karssemakers heeft een uitstekend Hemelvaartsweekend achter de rug. (Foto: FVDE Photography).


De Rots

VRIJDAG 7 JUNI

Biljarten        13.00

DINSDAG 11 JUNI

Dagbesteding Oost        09.00

Gym Qwiek        09.30

Biljarten        13.00

Hobbyclub Boxtel        13.00

Kienen KBO        13.00

Spel Qwiek        13.00

WOENSDAG 12 JUNI

Knutselen Qwiek        09.30

Biljarten        13.00

Spel Qwiek        13.00

Cursus zelfstandig bloeddruk meten        18.30

Countrydansen The Black Longhorn countrydancers        18.30

Bijeenkomst Boxtel Vooruit        20.00

DONDERDAG 13 JUNI

Knutselen Qwiek        09.30

Biljarten        13.00

Spel Qwiek        13.00

Quilten        13.30

Countrydansen Funny countrydancers        19.00


Zomerleden LTV Munsel

Tennisvereniging LTV Munsel biedt in de maanden juni, juli en augustus een zomerlidmaatschap aan voor alle leeftijden. Naast clinics en trainingen, mogen alle spelers die willen, deelnemen aan het Zomer Challenge-eindtoernooi. Geïnteresseerde tennissers kunnen zich à 35 euro per persoon individueel voor het verkorte lidmaatschap inschrijven of met teamgenoten via e-mail: zomerchallenge@ltvmunsel.nl.