Afbeelding
Foto: DE Kromploegers

MUZIEK VERENIGT ALLE LANDEN

Liempdse muzikanten vieren band met Wittlich

JAN HERMENS

De Liempdse muzikanten van hofkapel De Kromploegers waren met hun partners en kinderen te gast in het Duitse Wittlich. Daar vond afgelopen weekeinde de viering van de zestigjarige vriendschapsband tussen de gemeenten Boxtel en Wittlich plaats. Het orkest trad driemaal op en genoot met volle teugen...

Trompettist Maarten Termeer: ,,Vrijdagavond speelden we met plezier in Bombogen, een dorpje net buiten Wittlich. Wij waren uitgenodigd om op te treden voor het zomerfeest van de plaatselijke muziekvereniging."

Een dag later beklommen de Liempdenaren het podium op de markt in de Duitse jumelagestad. ,,Na het officiële gedeelte mochten wij van ons laten horen. Wij zaten in de schaduw, tegenover het publiek op het zonovergoten plein. Er waren meer muziekgezelschappen: een koor bijvoorbeeld, dat liederen in verschillende talen zong. Er werd ons gevraagd scherp naar hun uitspraak van het Nederlands te luisteren", grinnikt Termeer.

Voordat de delegaties van Wittlich, die uit Nederland, maar ook uit andere zustersteden Brunoy (Frankrijk), Wellingborough (Verenigd Koninkrijk) en het Oost-Duitse Zossen aan de borrel gingen, haalden De Kromploegers hun instrumenten nogmaals uit de koffers. ,,De sfeer zat er meteen in. We zorgen altijd voor wat Duitse nummers als we in Wittlich te gast zijn."

KERMIS

De Duitse gemeente is niet nieuw voor De Kromploegers. ,,Dit was onze derde trip en in augustus gaan we naar de Säubrenner Kirmes, een kermisachtig volksfeest. Erg gezellig." Van het Hemelvaartweekend maakten de muzikanten een korte 'werkvakantie'. Termeer: ,,We hebben tussen de bedrijven door uitstapjes gemaakt. Het was een toffe tijd."

FOTO ONDER: De muzikanten van De Kromploegers Liempde hadden het uitstekend naar hun zin in Wittlich. (Foto: De Kromploegers).