KANS OP PROMOTIE NAAR VIERDE KLASSE

Essche Boys wint zeer overtuigend bij HRC '14

Op een snikhete dag en een zeer slecht veld beweest Essche Boys zichzelf een uitstekende dienst. De ploeg was zondag in Hurwenen vooral voor rust heer en meester en won uiteindelijk dik verdiend met 0-3 van thuisploeg HRC '14.

Essche Boys begon goed aan de wedstrijd en was veel feller dan de gastheren. In echt grote kansen resulteerde dit overwicht echter niet. De thuisploeg deelde met een afstandsschot recht in de handen van keeper Bart Spooren het eerste speldenprikje uit.

Hierna was Essche Boys aan de beurt, maar Robin van Beek maakte een puike voorzet van Luuk Wolfs niet af. Van Beek zette op zijn beurt even later Wolfs alleen voor de keeper, maar de sluitpost uit Hurwenen bracht redding.

LOON NAAR WERKEN

Essche Boys was de bovenliggende partij en kreeg na een kwartier loon naar werken. Dennis Vorstenbosch zette Van Beek met een geweldige pass vrij voor de keeper. Van Beek schoot beheerst binnen: 0-1. Even was de thuisploeg uit het niets dicht bij de 1-1, maar de spits hield een vrije trap van een medespeler knullig tegen.

Niet veel later verdubbelden de Essche gasten hun voorsprong. Tim van Velthoven bracht een vrije trap rond de middellijn in op de vrijstaande Vorstenbosch, die de bal met zijn hoofd panklaar legde voor de vrijstaande Van Beek: 0-2. De voorsprong kon voor rust nog comfortabeler zijn, maar Van Beek was net te laat bij de bal om zijn hattrick te voltooien.

Vlak voor de rust kon de thuisploeg de achterstand te verkleinen; na een vermeende handsbal van Rob van Rooij in het eigen zestienmetergebied, legde de scheidsrechter de bal op de stip. Doelman Spooren stopte de pingel echter op knappe wijze.

OPMERKELIJK

De thuisploeg begon feller aan de tweede helft, maar Essche Boys gaf nauwelijks kansen weg. De tegenstander ging, met nog ruim twintig minuten te gaan, achterin een op een spelen en creëerde een grote kans. De spits kreeg de bal opmerkelijk genoeg niet in het doel.

Essche Boys besliste het duel ongeveer vijf minuten voor het einde. Stef van Weert zette Pim Laansma met een mooie pass vrij voor de keeper en die schoof de bal knap langs de doelman: 0-3. Het verzet van de thuisploeg was gebroken en 93 minuten vond de scheidsrechter het genoeg.

De Esschenaren boekten een verdiende zege in de nacompetitie. Maandag 10 juni vanaf 14.00 uur speelt Essche Boys de finale om promotie naar de vierde klasse. De tegenstander is dan OSC '45 uit 's-Hertogenbosch. De wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van Avanti '31 in Schijndel.

SPORT VERENIGT TENNIS MET SQUASH

De Peppelieren wil twee padelbanen aanleggen

JAN HERMENS

Als alle plannen van de Liempdse tennisvereniging De Peppelieren slagen, kunnen belangstellenden vanaf eind september kennismaken met de labradoodle onder de racketsporten: padel.

De padelsport is namelijk een populaire kruising tussen vader tennis en moeder squash die afzonderlijk herkenbaar zijn, maar wat een op zichzelf staand spel oplevert. De Peppelieren wil twee banen hiervoor aanleggen; op de plek waar nu een tenniskooi staat. Deze moeten klaar zijn voor het laatste weekend van september. Dan viert de vereniging haar vijftigjarig bestaan. ,,Een ideale gelegenheid om leden en andere geïnteresseerden de sport te laten ontdekken", aldus voorzitter Antoine van der Velden.

Commissielid Susan van de Loo spant zich mede in om om de velden in Liempde te realiseren. ,,Je speelt het spel met een kort houten racket. Net als bij tennis staat in het midden een net. De baan heeft glazen achterwanden. De zijwanden bestaan deels uit glas en deels uit hekwerk. De spelers serveren onderhands. Tijdens rally's kunnen ze gebruik maken van de wanden. Het voert te ver om alle spelregels uit te leggen, maar erg ingewikkeld is de sport niet, zeker niet voor tennissers."

Om het spel te leren kennen, volgden Van de Loo en een aantal andere clubleden een clinic in 's-Hertogenbosch. ,,Wij moeten natuurlijk wel weten waar we het over hebben. Gedurende de oriëntatiefase bezochten we ook een paar verenigingen in de omgeving waar al padelbanen liggen, zoals in Vught en in Best."