Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

KOOR VOICES GEEFT SPECIAAL TUINCONCERT

Team AB Positief zamelt geld in middels muziek

Adrie Brands, voorzitter van het koor Voices, heeft lymfeklierkanker. Dat niet alleen, hij heeft ook bloedgroep AB Positief. Het kenmerkt tevens de manier waarop Brands met zijn ziekte omgaat: ,,De A is van Adrie, de B van Brands en ik ben positief ingesteld." Zijn bloedgroep is tevens de naam van een team dat eind augustus meedoet aan de Samenloop voor Hoop in Esch en nu op tal van manieren geld inzamelt voor KWF Kankerbestrijding.

Ans Brands, echtgenote van Adrie en lid van het team: ,,We hebben al van alles gedaan om een zo hoog mogelijk bedrag bij elkaar te krijgen. Zo hebben we op twee markten gestaan om spulletjes te verkopen en een yogales gegeven. Maar we zijn nog niet klaar. Woensdag 12 juni geeft ons eigen Brandse koor, een familiezanggroep met neven, nichten en twee tantes om 19.15 uur een optreden bij wijkhuis Simeonshof. En een dag later, donderdag 13 juni, is in onze tuin aan de Mijlstraat 88 in Lennisheuvel, een optreden van het Liempdse koor Voices."

TUINCONCERT

Dat tuinconcert voor het goede doel duurt van 19.00 tot 21.00 uur, inclusief pauze. De entree bedraagt tien euro. De opbrengst komt geheel ten goede aan KWF Kankerbestrijding. Ans Brands: ,,De Samenloop voor Hoop is van zaterdag 31 augustus op zondag 1 september. Voor die tijd houden we in ieder geval nog flessenacties. Want elke euro telt."

Wie het team financieel wil ondersteunen, kan een bijdrage overmaken naar: NL81 RABO 0334 8023 42 ten name van KWF Kankerbestrijding onder vermelding van team AB Positief.

FOTO ONDER: Een aantal leden van team AB Positief. De hele groep telt 49 mensen. (Foto: Gerard Schalkx).


Expositie Rina van Esch

Vijftien olieverfschilderijen van Rina van Esch- van der Meijden zijn de komende drie maanden te bewonderen in gezondheidscentrum De Vier Kwartieren aan de Oisterwijkstraat in Boxtel. De van oorsprong Boxtelse schildert al 25 jaar met olieverf. Na jarenlang les te hebben gehad, maakt ze nu deel uit van een schilderscollectief in haar woonplaats.