Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

What's up, graffitikunstenaars?

De mensen in Boxtel laten zien dat ze blij worden van het maken van openbare kunst. Dat is wat de mannen van Stichting Tunnel Vision willen bereiken met hun projecten. Zaterdag deden ze dit door het verzorgen van een workshop graffitispuiten bij spiegeltent Bon Salon in kasteelpark Stapelen. Fientje van negen jaar en de achtjarige Naud waren een paar van de kunstenaars die meewerkten aan een tweetal prachtige creaties

Hoe zijn jullie bij deze coole workshop terecht gekomen? Fientje: ,,Papa wist dat kinderen vandaag mochten komen om graffiti te spuiten. En ik teken niet zo vaak met spuitbussen dus het leek me wel leuk om langs te komen." Naud: ,,Ik kom regelmatig bij de spiegeltent, want er is hier zóveel te doen."

Wat hebben jullie gemaakt? Fientje: ,,Ik heb met een spuitbus een wolk, een zon en een ster gemaakt. Dit kwam zo bij me op omdat die bij elkaar horen." Naud: ,,En ik heb een slang gemaakt die in gevecht is. Ik heb de kleuren blauw en rood gebruikt. Hoe ik op dit idee kom? Tijdens mijn kinderfeestje heb ik ook graffitikunst gemaakt en maakte mijn vriendje dit."

Maken jullie vaker kunst? Naud: ,,Op mijn kinderfeestje dus. En nog een paar keer. Ik denk dat dit al de vierde keer is dat ik graffiti spuit. Ik heb een keer een nacht met water gemaakt en de letter 'N' van Naud. Die heb ik versierd met allerlei kleurtjes." Fientje: ,,Ik maak vooral vaak tekeningen, het liefst van dieren. Laatst heb ik nog een pauw gemaakt, die was zó goed gelukt dat hij net echt leek. En binnenkort ga ik met papa en mijn zusje Loesje kunst op onze garagedeur maken. Mijn papa is namelijk ook kunstenaar."

Als je een witte muur op je kamer mocht verfraaien met graffitikunst, wat zou je dan maken? Fientje: ,,Poeh, dat is een moeilijke vraag. Misschien zou ik een uil maken. Dat is mijn lievelingsdier. Maar ik zou liever het plafond blauw verven en er sterren op spuiten. Dat had mijn moeder vroeger ook." Naud: ,,Ik zou mijn naam spuiten: Naud. En daaromheen zet ik zonnetjes, smileys, sterretjes en andere coole dingen." (Tekst: Linda van de Wiel, foto: Gerard Schalkx).