Afbeelding
Foto: Hans Verberk

WEDSTRIJD LUISTERT JUBILEUMFEEST VOETBALVERENIGING OP

Irene Legends maakt naam waar

JAN HERMENS

Ondanks dat ze een strafschop misten, wisten de 'levende legendes' van voetbalvereniging Irene hun wedstrijd te winnen tegen een voormalige selectie van hun voetbalclub. Het ging er heet aan toe. Niet zozeer tussen de spelers onderling, maar vooral omdat het kwik de dertig graden passeerde.

Tijdens de wedstrijd zat in de dug-out een heel bataljon aan wisselspelers. Een aantal deed letterlijk dienst als waterdrager. Tegen het eind van de partij sleepten ze niet meer met water, maar met goudgeel gerstenat. De elftallen stonden op het gras om extra glans het 75-jarig bestaan van hun club te geven. Want een voetbalvereniging die feestviert zonder de bal rond te laten gaan, dat kan natuurlijk niet.

Ondanks dat er - behalve eeuwige roem - geen belangen op het spel stonden, voetbalden de mannen hartstochtelijk. In de eerste helft was Irene Oud 1 de bovenliggende partij. Het duurde even, maar de groen-roden scoorden nog vóór de pauze. Het had 1-1 kunnen staan, maar de tegenstander benutte een strafschop niet. Zelfs als je nummer veertien draagt, wil de keeper wel eens in de weg staan.

PANNA

Tijdens de rust rolde de bal door, maar niet op het hoofdveld. Panna-kampioenen Mehdi Amri, Nassar El Jackson en TomV gaven clinics voor de jeugd. Deze jongens zijn typische voetballers van de vierkante meter en kunnen alles met een bal. Ze demonstreerden een soort streetdance, met het leer aan het hoofd, de schouder of voet 'geplakt'. Kinderen én volwassenen mochten een potje spelen tegen deze cracks'(uitblinkers). Slechts één uitdager scoorde drie keer voordat hij zelf door de benen werd gespeeld. Terwijl de grootmeesters van het poorten kinderen vermaakten, begonnen de voetballers op het hoofdveld aan de tweede gang van het menu. Het publiek langs de zijlijn leefde mee. ,,Geeft niks Rick, dat heeft niemand gezien. Hobbelig veld hier, hè."

Irene Legends kon een 2-0 achterstand niet voorkomen, de wedstrijd was geen gelopen race. Gaandeweg de tweede helft drongen de wit-roden meer naar voren, scoorden één keer, scoorden twee keer. En vlak voor tijd viel dan toch die derde treffer. Het oudste team op het veld ging met de zege aan de haal. Daar mocht best een pilsje op gedronken worden...

GROTE FOTO BOVEN: De spelers van Irene Legends kunnen, hoewel geen achttien meer, nog een behoorlijk balletje trappen. (Foto: Hans Verberk).

KLEINE FOTO BOVEN: Panna-kampioen TomV is een ware balkunstenaar. (Foto: Jan Hermens).


Groot landelijk Pinkstertoernooi bij RKSV Boxtel

Voetbalvereniging Boxtel is gedurende het pinksterweekeinde gastheer van de finaleronde van het landelijke voetbaltalententoernooi, georganiseerd onder de vlag van de KNVB.

Op eerste pinksterdag spelen de meisjes onder zeventien de eindstrijd met zestien teams uit heel Nederland. De dag erna zijn de jongens onder elf aan de beurt. Dan zijn er 24 ploegen welkom in sportpark Munsel.

Beide dagen start de openingsceremonie om 10.00 uur. Dan worden de ploegen officieel ontvangen. Op zondag eindigt het evenement rond 16.30 uur en op maandag is het einde een uur later gepland. In totaal worden er zo'n zeshonderd jongens en meisjes verwacht.
De bal rolt twee dagen lang op het plaatselijke sportpark. Een enthousiaste groep mensen onder leiding van Wout Koppens staat borg voor een mooi sportweekend.

Afbeelding