Boxtel zet jonge mantelzorgers in het zonnetje

Met de Week van de Jonge Mantelzorger wordt aandacht gevraagd voor een vaak ongeziene groep jongeren. Zij dragen dagelijks de last van de zorg voor een gezinslid. Middels dit initiatief worden de belevingen van jonge mantelzorgers zichtbaar gemaakt. Ook de gemeente Boxtel draagt hieraan bij: het Steunpunt Mantelzorg van welzijnsorganisatie ContourdeTwern houdt enkele activiteiten.

Via commercials, posters en sociale media komt het thema '24/7 zorgen' tot uiting tijdens de bewustwordingsweek. Boxtel staat hier niet alleen deze week bij stil. Zo kunnen alle jonge mantelzorgers later deze maand, zaterdag 29 juni, even hun zorgen opzij zetten tijdens een middag kanovaren. Aansluitend is er een barbecue voor alle deelnemers. Zaterdag 31 augustus staat de jaarlijkse gildedag op het programma. De Boxtelse gilde Sint-Barbara & Sint-Joris nodigt dan alle jonge mantelzorgers uit voor een dag vol activiteiten. Van schieten met een buks en kruisboog tot oud-Hollandse spelen en golf. De bedoeling van deze dagen is dat de deelnemers lotgenoten leren kennen en ervaringen met elkaar delen. Aanmelden voor bovenstaande activiteiten kan via e-mail: mantelzorgboxtel@contourdetwern.nl of telefoonnummer 06-22 23 28 62.

GASTLESSEN

Daarnaast verzorgt het Steunpunt Mantelzorg Boxtel in oktober gastlessen aan de derde klas van het Baanderherencollege. Het vergroten van de bewustwording onder jonge mantelzorgers en hun omgeving staat hierin centraal.

De Week van de Jonge Mantelzorger duurt nog tot en met zondag 9 juni. Meer informatie over alle activiteiten in Boxtel is te vinden op de website www.weekvandejongemantelzorger.nl.


Bloeddruk meten

Hartstichting Nederland laat vanwege een publiekscampagne mensen door heel Nederland gratis hun bloeddruk opmeten. In Boxtel kan dat nog tot en met zaterdag 8 juni in de bibliotheek aan de Burgakker tijdens openingstijden. De stichting verstrekt er tevens informatie over de campagne en het belang van een juiste bloeddruk.