De spiegeltent staat al, maar de voorbereidingen zijn nog in volle gang zodat Bon Salon op hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, haar deuren kan openen. Swanee Bridge Jazzband trapt het programma af. (Foto: Peter de Koning).
De spiegeltent staat al, maar de voorbereidingen zijn nog in volle gang zodat Bon Salon op hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, haar deuren kan openen. Swanee Bridge Jazzband trapt het programma af. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

DIT IS ER KOMENDE WEEK TE BELEVEN IN DE SPIEGELTENT IN KASTEELPARK STAPELEN

Vrolijke jazznoten trappen programma Bon Salon af

JULES HAMELEERS

Het rood-gele doek van spiegeltent Bon Salon fleurt de groene omgeving van kasteelpark Stapelen weer op. Van circusshows tot theater tot een graffitiworkshop; er is voor ieder wat wils. Een vooruitblik op wat de eerste week van het programma zal brengen...

Bon Salon opent morgen, op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, voor het eerst haar deuren in 2019. Dit gebeurt met een vrolijke noot: vanaf 14.30 uur speelt de Swanee Bridge Jazzband haar klassiekers uit de jaren veertig en vijftig. Onder andere de quickstep, foxtrot en rumba komen langs. In de avond krijgt het programma een muzikaal vervolg. Popkoor JukeBox en kamerkoor Ratatouille laten hun stemmen klinken.

Het programma vervolgt op zaterdag 1 juni met een jeugdworkshop waarin deelnemers geleerd wordt om graffitikunst te maken. Deze leerzame middag wordt verzorgd door Tunnelvision. Dit grafische bedrijf versierde eerder onder andere het trafohuisje voor gemeenschapshuis De Walnoot en de garagepoorten van de eerste flat van het Hoogheemcomplex. Op zondag 2 juni geeft Franka van der Steen om 10.30 uur met haar bedrijf Feel Good Yoga een les speciaal voor vrouwen in de overgang. Om 20.30 uur vindt er een iftar-bijeenkomst plaats. Dit is een avond met muziek en sprekers, gericht op mensen die deelnemen aan de ramadan. Wanneer het vasten voorbij is, na zonsondergang, wordt er samen een maaltijd gegeten.

SAMEN OP PAD

De workshop 'Je bent een kei' begint om 14.00 uur op maandag 3 juni. Tijdens deze bijeenkomst geven Margo Koehorst en Ilona Willemse meer informatie over het kunstproject 'Samen op Pad', waarbij onder andere leerlingen van zorginstelling De La Salle een kunstwerk creëren. Tijdens de workshop mogen de deelnemers zelf creatief aan de slag en ze worden geprikkeld om na te denken over wat hun boodschap aan de wereld is. Ze krijgen gelegenheid deze op een steen te schrijven. Vervolgens leggen de deelnemers hiervan een gezamenlijk pad.

Waarnemend burgemeester Fons Naterop zal in de avond, om 19.30 uur, de officiële opening van de spiegeltent Bon Salon verzorgen. De activiteiten worden dit jaar gehouden onder een gezamenlijk thema: 'Geluk kent geen maat'. Dit komt onder andere naar voren door kaartjes die worden uitgedeeld, waarop bezoekers een openbare plek kunnen noteren waar ze gelukkig van worden. Deze brieven worden in de Geluksboom gehangen, die de burgervader maandag zal onthullen.

JAS WORDT ZEVENTIG

Ook de allerkleinsten komen aan bod in de spiegeltent. Reus Jas de Keistamper wordt dit jaar zeventig jaar. Ten ere hiervan worden peuters tussen de twee en vier jaar voorgelezen uit het prentenbroek over Jas. Dinsdag 4 juni zijn van 09.30 uur de kinderen van Toffe Peeren de Beemden aan de beurt. Om 10.30 uur is er nog een plek vrij, net als op woensdag om 09.30 en 10.30 uur.

Bij de dagcentrum De Werf in Boxtel werken voornamelijk mensen met een verstandelijke beperking. Zij worden maandag vanaf 13.00 uur in het zonnetje gezet en bedankt met muziek, zang, dans, eten en drinken.

's Avonds geeft popkoor JukeBox voor de tweede keer invulling aan het programma in de spiegeltent, dit keer met een interactief optreden. Op deze 'JukeBox Night' kunnen bezoekers zelf een nummer aanvragen en meezingen met het zanggezelschap.

De doldwaze show van Clown Enrico vult woensdag 5 juni vanaf 15.00 uur de tent. Deze artiest, die uitgeroepen is tot European Childrens Entertainer of the Year, verzorgt een voorstelling voor jong en oud vol actie, sensatie en bovenal humor.

Zanggroep TINT brengt vanaf 20.00 uur haar nieuwe voorstelling 'TINT meets Rembrandt' op de bühne. De leden van dit gezelschap focussen zich op pop- en rocknummers, die ze combineren met theater. Ook is er deze avond een dienstenloterij, waarvan de opbrengsten naar de verdere professionalisering van de optredens van TINT zal gaan.