Inschrijven voor wandelevenement is al mogelijk

De 48e editie van de Boxtelse avondwandelvierdaagse start in de tweede week van juni. Deelnemers die zich nu al aanmelden, besparen een euro op het inschrijfgeld.

Het evenement van wandelsportvereniging De Keistampers vindt plaats van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 juni. Een massa van zo'n tweeduizend wandelaars legt in die week viermaal een route af van vijf of tien kilometer. Tijdens de voorinschrijving, die tot en met vrijdag 31 mei duurt, kost deelname 3,75 euro of 2,25 euro zonder medaille. Daarna betalen deelnemers een euro meer. Aanmelden kan via het digitale formulier op www.dekeistampers.nl of via e-mail: dekeistampers@live.nl.

De wandeltocht start altijd om 18.00 uur; dinsdagavond vanaf het Jacob-Roelandslyceum (JRL), daags erna bij gemeenschapshuis De Walnoot en donderdag is Lennisheuvel het vertrekpunt. Op de slotdag is het JRL weer de startlocatie. Ter afsluiting van de avondwandelvierdaagse is er een muzikale intocht op de Markt. Dan worden tevens de medailles aan de wandelaars uitgereikt.


Mis tijdens tweede pinksterdag in Willibrorduskapel

De in 1940 gebouwde Willibrorduskapel in het Boxtelse buurtschap Luissel staat op tweede pinksterdag, maandag 10 juni, in het teken van de jaarlijkse Willibrordviering.

Pastoor Geertjan van Rossem van de Heilig Hartparochie zal voorgaan tijdens een eucharistieviering in de open lucht. De zang wordt verzorgd door het Verrijzeniskoor. Tijdens deze heilige mis, die om 10.30 uur begint, vindt ook de kinderzegening plaats. Dit gebruik hoort bij de Willibrordviering, omdat de 'apostel van Brabant' als de patroon van zieke kinderen geldt.

Na afloop van de Willibrordusviering wordt koffie en thee met Luisselse koek geserveerd en is er gelegenheid om na te praten. De kinderen worden getrakteerd op een bekertje ranja.

Bij slecht weer wordt de bijzondere eucharistieviering verplaatst naar de woning van de familie Claassen op Luissel 5.